Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, σύμφωνα με το μηναίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue. 

Το 88% πιστεύει ότι η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή. Όσον αφορά τα συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας, το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή. 

Σαφή υπεροχή έναντι του Αλέξη Τσίπρα διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στη δημοτικότητα όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες έναντι μόνο 24% του πρωθυπουργού. Το 42% υποστηρίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 22% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. 

Όσο για το ποιά είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ. Μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή, ενώ η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο». Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

 

 

 

 

 

 

 

Το Πολιτικό Βαρόμετρο είναι πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 18-25/11/2016.

Facebook Comments