“Κουρασμένη” δείχνει η Wall Street καθώς οι τελευταίες εβδομάδες είχαν αρκετά έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες ρευστοποιήσεις, ιδιαίτερα ενόψει και της συνεδρίασης της Fed στα μέσα στου μήνα. Σήμερα, οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των NFPs και αν είναι καλύτερα των εκτιμήσεων, τότε δεν αποκλείουμε μια νέα πτώση για τον S&P 500, ο οποίος δε θα ήθελε να δει τα επιτόκια να αυξάνονται. Ενδιαφέρον έχει η πορεία του USD ενόψει των σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων αλλά και του ιταλικού δημοψηφίσματος. Δεν αποκλείουμε ότι το EUR θα μπορούσε να κινηθεί ανοδικά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ακόμα και αν αυτό είναι αρνητικό.

  • Νέες ομολογιακές εκδόσεις από την ιαπωνική κυβέρνηση για να καλύψει την υστέρηση στα φορολογικά έσοδα.

  • Η Apple προχωρά στο άνοιγμα μιας νέας μονάδας διανομής στην Ινδία.

  • Ο Yu, πρώην σύμβουλος της PBoC, δήλωσε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στο γουάν αλλά και ότι η Κίνα δεν θα έπρεπε να προμοτάρει τόσο επιθετικά τη διεθνοποίηση του νομίσματος.

  • Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις κινεζικές μετοχές.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0587 Υψηλό: 1,0667 Χαμηλό: 1,0583 Κλείσιμο: 1,0661

 

02 12 16 eurusd

Η ισοτιμία παρά τις αυξημένες διακυμάνσεις έχει καταφέρει να διατηρήσει τη δυναμική της και οι αγοραστές δείχνουν να κάνουν επιθετικότερα την εμφάνισή τους. Μετά από ένα διήμερο αστάθειας, όλα δείχνουν ότι η ισοτιμία θα επιχειρήσει μια επιθετική ανοδική κίνηση με το στόχο να είναι στα 1,0850-1,0900. Το ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής είναι ο σημαντικότερος κίνδυνος, αλλά θεωρούμε ότι ακόμα και σε ένα αρνητικό σενάριο, το EUR είναι εξαιρετικά πιθανό να κινηθεί ανοδικά, καθώς στους τελευταίους μήνες, όποτε υπήρξε risk off περιβάλλον, η ισοτιμία κινήθηκε ανοδικά. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε τροχιά σύγκλισης και μπορούν να στηρίξουν την ανοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει.

Στηρίξεις          Αντιστάσεις

1,0660               1,0685
1,0640               1,0700
1,0615               1,0725
1,0580               1,0750

Facebook Comments