Συνέντευξη τύπου παραχώρησε πριν από μερικά λεπτά ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως αποσύρεται από την διεκδίκηση της 2η θητείας στο Μέγαρο των Ιλισίων. 

Χαρακτηριστικά μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξή ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε: «αποσύρομαι από τη διεκδίκηση μία δεύτερης θητείας. Δεν πρόκειται να είμαι εκ νέου υποψήφιος. Αφιερώνω τους τελευταίους μήνες της Προεδρίας μου αποκλειστικά στην υπηρέτηση της γαλλικής Δημοκρατίας. Από το 2012 που ο γαλλικός λαός μου εμπιστεύθηκε τα ινία της χώρας παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα και τους πολίτες. Η απόφασή μου έρχεται σε μία στιγμή όπου τόσο η τρομοκρατία όσο και ο εσωτερικός εξτρεμισμός μας απειλούν. Πιστεύω στη δύναμη και τη δυναμική της δημοκρατίας και εύχομαι οι γάλλοι πολίτες να αποφασίσουν με γνώμονα μόνο το καλό της χώρας. Ζήτω η Γαλλία».

Μακρόν: “Θαρραλέα η απόφαση Ολάντ”

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση Ολάντ, ο υποψήφιος για το χρίσμα και πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υπογράμμισε ” η απόφαση του Προέδρου Ολάντ είναι θαρραλέα. Είναι μία απόφαση επίσης δύσκολη καθώς είναι ένας άνθρωπος που χειρίστηκε δύσκολες καταστάσεις για τη χώρα και τον κόσμο. Είναι μεγάλο το έργο που αφήνει”.   

Φιγιόν: Αποδοχή ήττας η ανακοίνωση Ολάντ 

Άμεσα στην ανακοίνωση Ολάντ τοποθετήθηκε και ο νεοεκλεγείς εκπρόσωπος της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν. Αναλυτικά ο Φρανσουά Φιγιόν σημείωσε λακωνικά “είναι σαφές πως ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχεται την ήττα των πολιτικών του σε κάθε επίπεδο”. 
 

Facebook Comments