Το «τριφύλλι» επέστρεψε στις νίκες μετά από δέκα αγώνες σε ένα κακό ντέρμπι από ποιοτικής πλευράς ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με την πλάτη στον τοίχο και το γκολ του Φινλανδού να κρίνει το νικητή, σε μία ιδιαίτερη βραδιά για τη Λεωφόρο εξαιτίας της αποχής της Θύρας 13.

Ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας θέλοντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις από τις πτέρυγες κυρίως αλλά το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειχνε ασύνδετο στο χώρο του κέντρου.

Μετά το δεκάλεπτο, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα και έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και στο 17’ έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο μετά από κόρνερ του Κάμπος και διώξιμο της «πράσινης» άμυνας έξω από την περιοχή, εκεί όπου ο Λέοβατς έπιασε εξαιρετικό ευθύβολο σουτ, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Από κει κι έπειτα οι παίκτες των δύο συλλόγων περισσότερο προσπαθούσαν να κρατήσουν την ισορροπία τους στον αγωνιστικό χώρο παρά να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικό αυτού είναι πως η πρώτη τελική των «πρασίνων» σημειώθηκε στο 42ο λεπτό και προήλθε από στημένη φάση. Ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Κουλιμπαλί έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μπρκιτς μπλόκαρε άνετα.

Έτσι, το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ και με το θέαμα να κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω του μετρίου ενώ σε αυτό συνέβαλε και ο κόσμος που δεν γέμισε τη Λεωφόρο.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους για να απειλήσουν. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυναμικά το δεύτερο 45λεπτο θέλοντας να ανεβάσει ψηλά τις γραμμές του και να δημιουργήσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ.

Σε μία ανύποπτη στιγμή οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 70’ όταν ο Λουντ με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Μπρκιτς που έμεινε «άγαλμα» και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της κλειστής του γωνίας (1-0).
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «οχυρώσουν» τα μετόπισθέν τους και να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει αν και ο Ίβιτς έριξε στη «μάχη» τόσο τον Αθανασιάδη όσο και τον Μπίσεσβαρ.

Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους με τον Παναθηναϊκό να παίρνει νίκη – ανάσα μετά τις 30 Οκτωβρίου που τον φέρνει στη δεύτερη θέση πλέον με 18 βαθμούς ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους έντεκα πόντους και την ενδέκατη θέση.
 

Facebook Comments