Η Βραζιλία προσκάλεσε την Κολομβία, να παίξουν ένα φιλικό αγώνα τον επόμενο μήνα και τα έσοδα από το παιχνίδι να διατεθούν στις οικογένειες των παικτών Σαπεκοένσε και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που σκοτώθηκαν στη συντριβή του αεροπλάνου στο Μεντεγίν, ανέφερε εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (CBF) στο Reuters.

Το αεροπορικό δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας, όπου σκοτώθηκαν 71 επιβάτες και το πλήρωμα, συγκλόνισε τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και βύθισε τη Βραζιλία σε πένθος. Η ομάδα από τη νότια Βραζιλία κατευθύνονταν στην Κολομβία για να παίξει με την Ατλέτικο Νασιονάλ στον πρώτο μεταξύ τους τελικό του Copa Sudamericana. Μόνο έξι άτομα επέζησαν της συντριβής.

«Η ιδέα είναι ότι το παιχνίδι θα είναι εναντίον της Κολομβίας, για όλα αυτά που αντιπροσωπεύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος, «αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι σε θέση να έρθει εξαιτίας των ημερομηνιών. Όμως ένα φιλικό θα γίνει σίγουρα απέναντι σε μία άλλη ομάδα αν δεν μπορεί η Κολομβία, με πιθανότερες ημερομηνίες 22 ή 25 Ιανουαρίου. Τα έσοδα από τον αγώνα θα δοθούν στις οικογένειες των παικτών, και σε όσους άλλους εμπλέκονται με την Σαπεκοένσε και σκοτώθηκαν στην συντριβή».

Η CBF είπε επίσης ότι θα διαθέσει 5 εκατομμύρια ρεάλ (1.360.000 ευρώ) στην Σαπεκοένσε για να βοηθήσει την ομάδα να πάρει και πάλι στα πόδια της. Η ομάδα έχασε σχεδόν όλους τους παίκτες τους και θα πρέπει να επενδύσει για να χτίσει μια ομάδα για την επόμενη σεζόν. Της δόθηκε ένα επιπλέον κίνητρο χθες, όταν η Conmebol τους έδωσε το Copa Sudamericana. Η απόφαση αυτή δίνει στην Σαπεκοένσε, αυτόματα θέση στο επόμενο Copa Libertadores, το Champions League της Νότιας Αμερικής.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ, ήταν πρώτη εκείνη που είχε ζητήσει να δοθεί το τρόπαιο στην Σαπεκοένσε, και αυτό σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα συναντηθούν την επόμενη χρονιά για το Recopa Sudamericana , διπλή συνάντηση που γίνεται ανάμεσα στους νικητές του Copa Sudamericana και τους πρωταθλητές του Copa Libertadores. H Ατλέτικο Νασιονάλ κέρδισε τον Ιούλιο το Copa Libertadores.

 

Facebook Comments