Διπλή βομβιστική επίθεση συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη, στις περιοχές Ντολμάμπαχτσε και Μάτσκα, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, ενώ  ο απολογισμός από τη διπλή έκρηξη οι νεκρόι ανέρχονται σε 29 και οι τραυματίες σε 166.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δύο εκρήξεις. Η μία και βασική έκρηξη έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, με στόχο αστυνομικό λεωφορείο με δυνάμεις της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών (ΜΑΤ). Μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν να φλέγεται ένα όχημα και εκτός από την έκρηξη άκουσαν καταιγισμό πυρών.
 
Από τους νεκρούς, οι 27 είναι αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που χαρακτήρισε την επίθεση «απάνθρωπη συνωμοσία» Επίσης δήλωσε ότι από τους τραυματίες οι 17 υπεβλήθησαν σε επέμβαση, ενώ άλλοι 6 νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδος) κοντά σε θύρα του παρακείμενου γηπέδου Vodafone Arena της Μπεσίκτας, από την οποία είχαν αποχωρήσει περίπου μία μισή ώρα νωρίτερα και αφού είχε τελειώσει ο αγώνας οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας Μπούρσασπορ.

Μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε σε πάρκο στη συνοικία Μάτσκα, σε κοντινή απόσταση. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η έκρηξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την επίθεση ως μια «βίαιη συνωμοσία».
 
Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις, με στόχο την αστυνομία και τους πολίτες» και συμπλήρωσε πως αποσκοπούσαν τον «όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό απωλειών».
 
«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι με τη θέληση του Θεού, ως χώρα και έθνος θα ξεπεράσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις που κρύβονται από πίσω» έσπευσε να συμπληρώσει.
 

Facebook Comments