Την 2η νίκη του από τότε που ανέβαλε ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέτυχε ο Παναθηναϊκός, αυτή την φορά επί του Ατρόμητου με 1-0, για την 14η αγωνιστική της Super League.

Μετά το «τρίποντο» επί του ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από το άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο του Περιστερίου και να μειώσουν τη διαφορά τους στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που αύριο έχει πολύ δύσκολη αποστολή στους «Ζωσιμάδες». Η σημερινή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα μετά από αυτή της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, απέναντι στους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να οργανωθούν στη μεσαία γραμμή, καθώς οι Ούμπιδες και Τόνσο ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στα πρώτα 19 λεπτά έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Μπεργκ, ο οποίος δέχτηκε ισάριθμες ασίστ από τον Βιγιαφάνιες, αλλά ο Σουηδός δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 16΄ νικήθηκε από τον Γκορμπούνοφ και τρία λεπτά μετά βγήκε τετ-α-τετ με τον Λευκορώσο πορτιέρε και πλάσαρε άουτ.

Η «απάντηση» του Ατρόμητου ήρθε στο 20΄ με τον Παπαδόπουλο να βγαίνει απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά ο γκολκίπερ των «πρασίνων» επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση και με σωτήρια επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα και στο 36΄ απείλησε ξανά με τον Εμποκού που πήρε τη μπάλα από το λάθος του Λαζαρίδη προχώρησε λίγο και με συρτό σουτ την έστειλε δίπλα από το δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Η ανωτερότητα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη καρποφόρησε στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Από την εξαιρετική ασίστ του Ιμπάρμπο, ο Μάρκους Μπεργκ με διπλή προσπάθεια, στην 5η του τελική στο παιχνίδι, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του (1-0).

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα. Έδωσε χώρο στον αντίπαλό του καθώς ήταν προφανές ότι σκοπός των παικτών του ήταν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους οι Ούμπιδες και Τόνσο, αλλά και πάλι αυτό που έλλειπε από τους «κυανόλευκους» ήταν η τελική πάσα.

Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο το ματς ήταν πολύ κακό ποιοτικά, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ένα σουτ του Ιμπάρμπο στο 60΄ κι άλλο ένα του Μπεργκ στο 71΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το «τριφύλλι» στην επανάληψη, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Βλαχοδήμου. 

Facebook Comments