Διατηρεί σε σταθερό το outlook της Ελλάδας και την αξιολόγηση CCC ο οίκος DBRS. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το CCC αντανακλά τα πολύ υψηλά επίπεδα του ελληνικού δημοσίου χρέους, καθώς και τις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι θεσμοί στο να μειώσουν αυτό το χρέος.

Στο μεταξύ η DBRS παρατηρεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην χαλάρωση των capital controls που επιβλήθηκαν το 2015, ενώ παράλληλα καταγράφεται βελτίωση στην ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, ο οίκος παραμένει ανήσυχος όσον αφορά την ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών και τη δυσμενή επίδραση του υψηλού επιπέδου προβληματικών δανείων στην ικανότητα του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης στο μέλλον.

Το σταθερό outlook αντανακλά την άποψή μας πως το υφιστάμενο πρόγραμμα στήριξης του επίσημου τομέα προς την Ελλάδα εξακολουθεί να ενισχύει την σταθεροποίηση της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα, σημειώνει η DBRS.

Facebook Comments