Η δεύτερη αξιολόγηση για την Ελλάδα μπορεί να διαρκέσει ακόμα και έως το τον Μάρτιο, ενώ πραγματική λύση στο μέτωπο του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν αναμένεται ως τον Μάιο, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο MNI ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η πηγή σημείωσε πως το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει όσον αφορά την Ελλάδα, ενώ υποβάθμισε ανοιχτά την προοπτική επίτευξης πολιτικής λύσης στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή, λέγοντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα παραπέμψει τη διαπραγμάτευση αμιγώς στο Eurogroup.

Όσον αφορά τις προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αλλαγή στο μείγμα μέτρων και δημοσιονομικών στόχων, με μείωση στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% του ΑΕΠ στο 1,5%, η πηγή παραδέχτηκε πως το επίμαχο άρθρο του ΔΝΤ δημοσιεύτηκε σε «κακό χρόνο».

Το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 κι έπειτα είναι κρίσιμο γιατί θα κρίνει το κατά πόσον η χώρα μας θα χρειαστεί να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πάντως χθες Τρίτη ότι η Ελλάδα δεν έχει αποδεχτεί στόχο 3,5% μετά τη λήξη του Μνημονίου, το 2018.

Τα κλιμάκια των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα και συνεχίζουν τις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Facebook Comments