Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, o βασικός προορισμός του Αθηναίου weekender και όχι μόνο. Η Αράχωβα είναι ιδανική για μια μίνι απόδραση από την πόλη αλλά και για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Διαθέτει εντυπωσιακά ξενοδοχεία, ζεν αγροκτήματα, και γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπιες λιχουδιές. Σε κερδίζει με ένα περίπατο στα δρομάκια της, με το τσουχτερό κρύο και το καθαρό οξυγόνο σε συνδυασμό με τη μυρωδιά τζακιού στον αέρα σε ένα χειμερινό σκηνικό.

Τι θα κάνετε

Βόλτα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο με μια στάση στο επιβλητικό πέτρινο ρολόι που δεσπόζει στην είσοδο του χωριού από τον 18ο αιώνα. Θα πιείτε τον καφέ σας στην πλακόστρωτη πλατεία Λάκκας που σφύζει από ζωή. Εξαιρετική επιλογή είναι το Cine Celena, είναι ο παλιός κινηματογράφος του χωριού, για μια λαχταριστή βάφλα συνοδευτική με τον καφέ σας. Αν θέλετε να εξερευνήσετε το χωριό, πάρτε βαθιά ανάσα και ανεβείτε τα 264 σκαλοπάτια μέχρι τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η θέα είναι μαγική, καθώς οι καμινάδες καπνίζουν και οι βουνοκορφές είναι χιονισμένες.

Για το τέλειο σουφλέ σοκολάτας και χορό μέχρι πρωίας επιλέξτε το E barrestaurant στο παλιό εμπορικό. Εξαιρετικά cocktails και φαγητό θα βρείτε στο Aquarella και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο μετά τις 12 το βράδυ. Για αγριογούρουνο στη γάστρα θα πάτε στο Οίστρος by Aktida, και μη χάσετε τα αυθόρμητα πάρτυ κάθε Παρασκευή και Σάββατο με την ιδιοκτήτρια να αναλαμβάνει και χρέη dj. Δοκιμάστε οπωσδήποτε φιλέτο και μαγειρευτά ημέρας στην Παναγιώτα. Αν είστε καλοί στο τραγούδι, μη χάσετε τα αυτοσχέδια καραόκε πάρτυ της στα οποία επικρατεί το αδιαχώρητο. Για αγαπημένες γεύσεις και συνταγές από τη Γαλλία με εκλεκτά κρασιά στο Sapin και για αυθεντική ελληνική κουζίνα στον  all time classic Καπλάνη.

Μια επίσκεψη στον Ομφαλό της Γης επιβάλλεται. Το Αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας. Θα γνωρίσετε το πιο ξακουστό μαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και θα θαυμάσετε μια πλούσια συλλογή αγαλμάτων και γλυπτών, όπως την Σφίγγα των Ναξίων και το άγαλμα του Ηνίοχου. Βρίσκεται 8χλμ μόλις από την Αράχωβα. (ανοιχτά καθημερινά από τις 8 μέχρι τις 3. Τηλέφωνο: 22650 82313)

Το Xιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 3 μίνι πίστες αρχαρίων, 10 μονοπάτια και για τους αρκετά καλούς σκιέρ 12 «μαύρες» διαδρομές με πολύ χιόνι. Είναι οργανωμένο με σχολές ski και snowboard. Εάν δεν έχετε εξοπλισμό μπορείτε να νοικιάσετε από τα ειδικά καταστήματα. Όσοι δεν είστε του αθλήματος μπορείτε να απολαύσετε μια ζεστή σοκολάτα στις 2 καφετέριες- chalet που υπάρχουν ή να φάτε στο εστιατόριο, αγναντεύοντας τη θέα. Extra info: υπάρχει χώρος φύλαξης με παιδική χαρά για τα παιδιά. (ww.parnassos-ski.gr)

 

Διαμονή

Το Santa Marina Arachova Hotel σας προσφέρει εντυπωσιακά δωμάτια με υπέροχη θεά στο ορεινό τοπίο. Παρέχει γυμναστήριο, σάουνα και παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες.(santamarina-arachovaresort.gr)

Το Elatos Resort & Health Club διαθέτει αυτόνομα σαλέ με τζάκι. Απέχει λίγα μόνο λεπτά από το χιονοδρομικό κέντρο και έχει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και μασάζ. Η τοποθεσία μέσα στα έλατα ενδείκνυται για περίπατο. (www.elatosresort.gr)

 Το Skamnos Boutique Hotel με πολλές επιλογές διαμονής, διαθέτει εξωτερικό θερμαινόμενο Jacuzzi και θερμαινόμενη πισίνα με θέα στη φύση. Υπέροχο σπιτικό πρωινό με αυγά από το κτήμα τους. (www.skamnos.com)

Το Arahova Pansion (Τηλ. 6972-400.929, arahova-pansion.gr, 65-165 ευρώ).
Minimal ξενώνας στο κέντρο της Αράχωβας.

 

Tip: Πριν φύγετε να πάρετε χυλοπίτες, τραχανά και ντόπιο τυρί φορμαέλα.

 

 

Facebook Comments