Τα Pancakes έιναι το ιδανικό πρωινό για το Σαββατοκύριακο. Είναι αφράτα, γίνονται εύκολα και γρήγορα και σίγουρα είναι το πιό τέλειο πρωινό που έχουμε φάει!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Εκτέλεση: 10 λεπτά
8 τεμάχια
Υλικά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
2 φλ. γάλα
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1 τσέρκι 12 εκατοστά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το μείγμα του αλευριού μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμο το τηγάνι μας, βάζουμε μέσα το τσέρκι. Με μία κουτάλα βάζουμε μείγμα μέσα στο τσέρκι, περίπου 1 εκατοστό και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε μια πιατέλα και συνοδεύουμε με toppings της αρεσκείας μας. Μπορείτε να σερβίρετε με maple syrop, μέλι, πραλίνα φουντουκιού ή φρούτα.
Για σοκολατένια pancakes, προσθέστε στη συνταγή 2 κουταλίες κακάο. Εαν η ζύμη βγεί πολύ πηχτή βάλτε λίγο γάλα.
tip: Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας κάθε φορά το τηγάνι μας για να μην μας καεί η επόμενη δόση!!!
Facebook Comments