Την αναστολή της απομάκρυνσης αμάχων από την πόλη του Χαλεπίου αποφάσισε το καθεστώς Άσαντ, κατηγορώντας τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες ότι καταπάτησαν την εκεχειρία.

Σύμφωνα τα όσα μεταδίδει η κρατική συριακή τηλεόραση, οι αντάρτες άνοιξαν πυρ κοντά σε ένα από τα σημεία εκκένωσης. Στον αντίποδα, στελέχη της αντιπολίτευσης διαρρέουν ότι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πυροβόλησαν εναντίον μίας εκ των οχηματοπομπών που απομάκρυναν πολίτες.

Διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι έχουν ακουστεί τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις στο σημείο της συμπλοκής, ενώ η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει πως οι φιλοκαθεστωτικοί πολιτοφύλακες πήραν 800 ομήρους αφού επιτέθηκαν στην οχηματοπομπή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι περίπου 8.500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την ερειπωμένη πόλη από χθες Πέμπτη, με τους περισσότερους να καταφεύγουν σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο δυτικό τμήμα της ευρύτερης επαρχίας του Χαλεπίου.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA μετέδιδε νωρίτερα ότι 8.079 άμαχοι αλλά και αντάρτες έχουν απομακρύνθηκαν από το ανατολικό Χαλπέπι το πρώτο 24ωρο εκκενώσεων, αριθμό που παρέθεσε και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι περίπου 50.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι.
 

Facebook Comments