Το αμερικανικό ΑΕΠ, θα συνεχίσει να αυξάνεται στο εύρος 2,0%-2,5% και για το 2017 αλλά κάτω από το 3,2% που πέτυχε στο τρίτο τρίμηνο του 2016, ισχυρίζεται η PIMCO.

Στην ετήσια ανάλυσή της για τις αγορές, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές στον κόσμο, ισχυρίζεται ότι οι εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ βασίζονται στην εκ νέου άνοδο της εμπιστοσύνης προς την αμερικανική οικονομία και την αύξηση του επιχειρηματικού συναισθήματος. Συγκεκριμένα, οι αυξημένες τιμές ενέργειας αλλά και η προσδοκία για φορολογικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αυξάνουν τα εταιρικά κέρδη, αποτελούν παράγοντες αισιοδοξίας.

Η κατανάλωση υποστηρίζεται από τη νέα πτώση της ανεργίας, την αύξηση της μισθοδοσίας και τις προσδοκίες για μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων το 2017. Οι εκτιμήσεις της PIMCO για τον πληθωρισμό, αναφέρουν ότι θα αυξηθεί πάνω από το στόχο του 2,0% και ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον δυο φορές το 2017 ενώ, αυτή τη στιγμή, πιθανή μοιάζει και μια τρίτη αύξηση.

Η PIMCO εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία είναι σταθερή αλλά όχι ασφαλής. Τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους, η νομισματική πολιτική και ο λαϊκισμός που οδηγεί σε αντι-παγκοσμιοποίηση, είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι αγορές αλλά και οι οικονομίες.

Ωστόσο υπάρχει και η θετική πλευρά, όπως αναφέρει η PIMCO. Η μεγαλύτερη απορρύθμιση του υπερβολικού νομικού προστατευτισμού της αγοράς και της οικονομίας και η μετάβαση από τις νομισματικές πολιτικές σε πολιτικές Δημοσίων Επενδύσεων, αναμένεται να ασκήσουν σημαντική στήριξη για την αμερικανική οικονομία αλλά και την παγκόσμια.

Facebook Comments