Στη Λάρισα σταμάτησε το απόλυτο σερί του Μαρίνου Ουζουνίδη, που από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό μετρούσε «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα και την πρόκριση με νίκη 4-3 επί του Απόλλωνα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το παιχνίδι στη Λάρισα έληξε με «λευκή» ισοπαλία και χαρακτηρίστηκε από το πάθος και την ένταση που έβγαλαν στο AEL FC Arena οι ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Ζέκα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 81΄.
Η ισοπαλία δεν εξυπηρέτησε πάντως κανέναν, αφού οι μεν «πράσινοι» βρίσκονται πια στο -9 από την κορυφή, ενώ οι «βυσσινί» έμειναν στους 10 και είναι τρίτοι από το τέλος.

Το πρώτο ημίχρονο θα μείνει στην ιστορία για το πολύ σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι, που είχε ως αποτέλεσμα τα δυνατά μαρκαρίσματα να είναι στην… ημερήσια διάταξη, τα λάθη, τα νεύρα και οι διαμαρτυρίες το ίδιο και τους ποδοσφαιριστές να διαπληκτίζονται με το παραμικρό. Ως εκ τούτου δεν υπήρξε η παραμικρή ευκαιρία σε αυτό το διάστημα.

Η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε στην επανάληψη, όταν οι παίκτες των δύο ομάδων συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, άρα έπρεπε να παίξουν και μπάλα. Στο 51΄ η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν κατόρθωσε να απομακρύνει καλά την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Τέλετιτς, ο οποίος σούταρε δυνατά και την έστειλε μόλις άουτ.

Στο 54΄ μια εντυπωσιακή προσπάθεια του Ναζλίδη στον Χουλτ («ποδιά») κατέληξε σε ωραία σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ντοντό, που πήρε την κεφαλιά από τον Κουλιμπαλί, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία του στο 62΄, όταν ο Βλαχοδήμος ελίχθηκε από τα αριστερά και πάσαρε στον Μπεργκ, που μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Ξενοδόχοφ, ενώ στο 75΄ μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σουηδού είχε την ίδια κατάληξη.

Τα πολλά νεύρα οδήγησαν στην αποβολή του Ζέκα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 81ο λεπτό, για χτύπημα εκτός φάσης στον Αναστασόπουλο, όμως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί στο χρόνο που απέμεινε για να φτάσουν στο υπερπολύτιμο γι΄ αυτούς γκολ.

Facebook Comments