Οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, προχώρησαν στη σύλληψη έξι ανθρώπων.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κρατούνται η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και δύο ακόμη συγγενείς του δράστη που βρίσκονταν στην πόλη του Αϊδινίου. Επίσης, συνελήφθη και ο συγκάτοικός του στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ένοπλος που σκότωσε τον ρώσο πρέσβη, ήταν Τούρκος αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας όταν πραγματοποίησε την επίθεση.

Η τουρκική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς εκτός από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Η αμερικανική πρεσβεία σήμερα θα μείνει κλειστή για λόγους ασφαλείας όπως επίσης κλειστά θα παραμείνουν και τα προξενεία του Ιράν σε Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα και Ερζερούμ. Ωστόσο, οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα είναι ανοιχτές και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Facebook Comments