Κι είναι κάποιες νύχτες που νομίζεις ότι δεν ξημερώνουν. Νομίζεις ότι σε τρολλάρει η ίδια η ζωή. Η πρώτη φορά που το ένιωσα ήταν 14-15 Ιουλίου του 2016. Πρώτα, δίνει συνέντευξη ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ΣΚΑΪ και πριν τελειώσει γίνεται γνωστό επεισόδιο σε κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό με νεκρό έναν μετανάστη και τρεις τραυματίες. Πριν προλάβει να γίνει ρεπορτάζ σκάει σαν βόμβα η είδηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί που ακόμα μετράμε νεκρούς έρχεται το «κερασάκι» της τούρτας, το πραξικόπημα στην Τουρκία. Την επόμενη ημέρα έγινε κι ένα ακόμα στην Αρμενία.

Έκτοτε παύουν να σε σοκάρουν ειδήσεις και γεγονότα, μετράς επιθέσεις και σωρούς σαν να πρόκειται για προβατάκια πριν κοιμηθείς. Χθες ήταν μια τέτοια νύχτα που «μύρισε» εκείνες τις μαύρες μέρες του καλοκαιριού. Το 2016 θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των δυτικών, κυρίως των Ευρωπαίων, ως η αιματοκυλισμένη χρονιά. Το Ισλαμικό Κράτος μας χτύπησε την πόρτα και εμείς του δώσαμε κλειδιά για να μη χρειαστεί καν να του ανοίξουμε, η Τουρκία διαδραματίζει έναν ρόλο διόλου αθώο και όχι μόνο για την Ελλάδα, ο ρατσισμός γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Και οι «συγγνώμες» τέλειωσαν σαν τις ευαισθησίες και οι παράλογες λογικές εδραιώθηκαν σαν την τρελή μας καθημερινότητα.

Το χθεσινό χρονικό

Αρχικά, πυροβολείται ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα. Γίνεται γνωστό σε πρώτη φάση ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε δεύτερη φάση ότι τελικά είναι νεκρός. Και αμέσως μετά ότι και ο δράστης είναι νεκρός. Ο δράστης Mevlüt Mert Altıntaş ήταν 22 ετών, αστυνομικός και συγκεκριμένα στο τμήμα ειδικών δυνάμεων, είχε αποταχθεί από το σώμα στο πλαίσιο εκκαθαρίσεων μετά το  πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Κι εκεί που νομίζουμε ότι είναι το γεγονός της ημέρας, ενώ δεν έχουμε προλάβει να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει, σε ισλαμικό κέντρο της Ζυρίχης γίνεται επίθεση. Τρεις άνδρες ηλικίας 30, 35 και 56 ετών τραυματίζονται σοβαρά από τα πυρά ενός άντρα. Μετά βρίσκεται πλησίον του χώρου της επίθεσης μία σωρός η οποία μαθαίνουμε πριν μόλις λίγες ώρες ότι ανήκει στο δράστη.

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί η κατάσταση στη Ζυρίχη φορτηγό πέφτει πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος στο Βερολίνο. Θυμίζει τόσο έντονα την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας. Η τρομοκρατική επίθεση μάλιστα γίνεται στο χριστουγεννιάτικο παζάρι της πόλης. Τραγικός απολογισμός οι 12 νεκροί και οι 50 τραυματίες με το Ισλαμικό Κράτος(ISIS) να αναλαμβάνει την ευθύνη. Έχει συλληφθεί ένας ύποπτος για τη συμμετοχή στην επίθεση χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί ο ρόλος του και αν ήταν μόνος του.

Κοινός παρονομαστής όλων: Χαλέπι

*ΥΓ1: Την ίδια ώρα που κυριολεκτικά ο κόσμος καιγόταν στην Πατησίων κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε τρία τρόλεϊ.

*ΥΓ2: Η απάθεια (μου) πλέον με τρομάζει. Βλέπω δολοφονίες και σκέφτομαι αν έχω επαρκή ποσότητα Coca Cola ή ότι θέλω να φάω κουραμπιέδες. Συμφιλιώθηκα τόσο με το Τέρας, το έκανα κτήμα μου και το ένταξα στην καθημερινότητα μου. 

Facebook Comments