Η εφημερίδα DIE WELT, επικαλούμενη τις γερμανικές αστυνομικές αρχές, λέει ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης(12 νεκροί και 48 τραυματίες εκ των οποίων οι 30 σοβαρά τραυματίες) στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είναι ελεύθερος και ένοπλος ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν και νέες επιθέσεις μιας και δεν έχει βρεθεί το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Πολωνός, που φαίνεται να είναι ο «νόμιμος» οδηγός της νταλίκας.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα: «Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο. Κι ως εκ τούτου, (έχουμε) μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση.». Η αστυνομία του Βερολίνου επισήμως δήλωσε στο Twitter ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχη διότι ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη. Συστήνει στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.

Ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στην κατάμεστη αγορά. Ο γενικός εισαγγελέας αναφέρθηκε στην πιθανή ύπαρξη περισσότερων δραστών από έναν.

Ο ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που είχε συλληφθεί από την αστυνομία είναι ένας 23χρονος Πακιστανός πρόσφυγας ο οποίος είχε αιτηθεί για παροχή ασύλου. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Λόταρ ντε Μεζιέρ ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται σε καμία λίστα υπόπτων για τρομοκρατία.

Facebook Comments