Δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους, οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, διαμήνυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο μετά την εφαρμογή του προγράμματος η οικονομία αναπτύσσεται, εν μέρει ραγδαία.

Η Ελλάδα αντίθετα «βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε.

Στην επισήμανση ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «πάγωσε» επειδή η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα, ο Γερμανός υπουργός εξήγησε ότι ζητήθηκε από την Κομισιόν, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις χώρας και η απάντηση ήταν αρνητική.

«Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Μέρος της συνέντευξης είχε προδημοσιευθεί στις αρχές της εβδομάδας.
 

Facebook Comments