Καταγγελία στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου κατέθεσε εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς ενημερώθηκε για την ύπαρξη παράνομου εκτροφείου σκυλιών σε δώμα οικίας επί της οδού Κηπουπόλεως στο Περιστέρι εντός του οποίου στις 15 Δεκεμβρίου η Αστυνομία εντόπισε 44 σκυλιά ράτσας πιθανότατα Σιχ Τσου, να ζουν μέσα σε κλουβιά σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, ενώ δεν είχαν ούτε βιβλιάρια υγείας, ούτε μικροτσίπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιδιοκτήτρια των σκυλιών, η οποία κατηγορείται για το παράνομο εμπόριο αφού αποδεδειγμένα πωλούσε 400 ευρώ το κάθε σκυλί (χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια, εγκαταστάσεις, παραστατικά.), ασχολείται επαγγελματικά με το κούρεμα των σκυλιών ενώ είχε στήσει και ιστοσελίδα για την πώληση των σκυλιών ράτσας, τα οποία εξέτρεφε και προωθούσε και μέσω facebook με σκοπό φυσικά το κέρδος. Δυστυχώς όλα τα ζώα ενήλικα και κουτάβια παραμένουν στην οικία της γυναίκας, που τα ζευγάρωνε, καθώς ο Δήμος Περιστερίου αρνήθηκε να τα φιλοξενήσει επικαλούμενος έλλειψη χώρου.

Στο χώρο δεν τηρούνταν οι συνθήκες ευζωίας, και δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα βιβλιάρια υγείας αυτών καθώς και αποδεικτικά ηλεκτρονικής σήμανσης, ως ορίζει ο νόμος. Η κατάσταση υγείας των ζώων δεν είναι γνωστή, καθότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις.

Ο Δήμος Περιστερίου αρνήθηκε να φιλοξενήσει τα ζώα, λόγω έλλειψης χώρου  και τα ζώα παραμένουν  υπό έλεγχο ακόμη  στην οικία της εκτροφέως. Η παράνομη προώθηση για αγορά των ζώων γίνονταν μέσω διαδικτυακής σελίδας που διατηρούσε η εκτροφέας, μέσω αγγελιών καθώς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 20/12/2016 μέλος της Ομοσπονδίας ζήτησε από την Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων την οριστική  αφαίρεση αυτών και παράλληλα λόγω έλλειψης χώρου την τη δυνατότητα μέλους της Ομοσπονδίας, παρουσία της Αστυνομίας, να επισκέπτεται το χώρο μέχρι υιοθεσίας αυτών και αφού θα έχουν στειρωθεί.

Εν τω μεταξύ άπραγη  εξακολουθεί να παραμένει η Πολιτεία και οι φορείς της στις χιλιάδες παράνομες εκτροφές και πωλήσεις ζώων παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας ενώ οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. 5 χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου  αδυνατούν να εκδώσουν την σχετική Υ.Α., επικαλούμενες έλλειψη χρόνου.

Ούτε πανεπιστημιακό σύγγραμμα να ήταν! Οι ίδιες αυτές υπηρεσίες όμως  έχουν άπλετο χρόνο να εκδίδουν διάφορες εγκυκλίους  με τις οποίες απαγορεύουν στα φιλοζωικά σωματεία να προβαίνουν σε υιοθεσίες ζώων. “Τι είχες Γιάννη  μ τι είχα πάντα”. Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός και εκ των Οικολόγων προερχόμενος θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ζώων ή θα έχουμε επανάληψη του ίδιου κακό παιγμένου  έργου;» διερωτάται η Π.Φ.Π.Ο. στη σχετική ανακοίνωση.

Facebook Comments