Με πολύ μικρό όγκο συναλλαγών και ακόμα μικρότερο επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζονται οι συνεδριάσεις στις διεθνείς αγορές, καθώς οι traders βρίσκονται στην καρδιά των χειμερινών τους διακοπών και αυτό αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ήδη τα μεγάλα επενδυτικά σπίτια έχουν οριοθετήσει τις επιλογές τους για το 2017 και τα περισσότερα χαρτοφυλάκια έχουν ήδη ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της αναδιάρθρωσης. Για το 2017, κυρίαρχη θέση κατέχει το δολάριο, καθώς οι επενδυτές είναι βέβαιοι ότι το πρόγραμμα που έχει υποσχεθεί ο Donald Trump, είναι πολύ θετικό για την αμερικανική οικονομία αλλά και για το δολάριο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μεγάλα χαρτοφυλάκια να προσπαθούν να προεξοφλήσουν τις μεγάλες εισροές στο αμερικανικό νόμισμα, όταν τα μακροοικονομικά στοιχεία βελτιωθούν και πάλι.

  • Βελτίωση παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό αλλά και την κατανάλωση στην Αμερική.

  • Επιβεβαίωση της αξιολόγησης ΒΒΒ+ της Αυστρίας με αρνητικές προοπτικές, από τον οίκο Fitch.

  • Ράλι για τα κινεζικά κρατικά ομόλογα λόγω των φόβων για την πορεία της οικονομίας.

  • Αύξηση του πληθωρισμού για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καταγράφηκε στην Ιαπωνία.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 52,93 Υψηλό: 53,51 Χαμηλό: 52,51 Κλείσιμο: 53,51

27 12 16 oil

 

 

 

 

 

 

 

Ο μαύρος χρυσός παραμένει σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τροχιά έχοντας καταφέρει να κλείσει πάνω από τα κρίσιμα $51,45. Οι αγοραστές επιμένουν καθώς η στήριξη από τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ είναι ισχυρή ενώ ένα δικαιότερο εύρος για τη σταθεροποίηση των τιμών είναι μεταξύ $56-$62. Θεωρούμε ότι κάθε διορθωτική κίνηση προς βασικές στηρίξεις, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις καθώς η απόφαση για μείωση της παραγωγής, αποτελεί μια πολύ ουσιαστική στήριξη για την τιμή του μαύρου χρυσού. Το πετρέλαιο αναμένεται να αποτελέσει ένα εξαιρετικό asset για trading κατά τη διάρκεια του 2017.

Στηρίξεις Αντιστάσεις

52,70 54,20
52,30 54,60
51,90 55,20
51,45 55,60

Facebook Comments