Τη σύλληψη της συζύγου του Κυριάκου Αμοιρίδη, του εραστή της και δύο ακόμη ατόμων διέταξαν οι βραζιλιάνικες αρχές για τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη χώρα.

Ο αστυνομικός που φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη, Φρανσουάζ, ονομάζεται Sergio Gomes Moreira Filho και είναι μόλις 29 ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Filho ομολόγησε το έγκλημα, ενώ οι δύο συνεργοί του ανέφεραν ότι ο ιθύνων νους της δολοφονίας είναι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ωστόσο εκείνη φέρεται να το αρνείται.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο εραστής της εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι του Ελληνα πρέσβη.

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακρίνει σήμερα τη σύζυγο του Έλληνα πρεσβευτή η τύχη του οποίου αγνοείται από τη Δευτέρα, την οποία θεωρεί «ύποπτη» μετά την ανακάλυψη ενός απανθρακωμένου πτώματος μέσα στο αυτοκίνητο που είχε μισθωθεί από τον πρεσβευτή για διακοπές στο Ρίο ντε Ζανέιρο, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η βραζιλιάνικης καταγωγής σύζυγος του πρεσβευτή Κυριάκου Αμοιρίδη, είχε ήδη ανακριθεί χθες, όμως «ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί».

Η ίδια, καθώς και «ένας χωροφύλακας» και «ένας νεαρός» ανακρίνονται σήμερα ως «ύποπτοι», διευκρίνισε η πηγή αυτή, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει από την πλευρά της πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».

Νωρίτερα: 

Ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε Ι.Χ που είχε νοικιάσει. Μετά από τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον βραζιλιάνικο Τύπο και αναπαρήγαγαν διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως το απανθρακωμένο πτώμα στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Το νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά. Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ και η αστυνομία αναφέρουν ότι οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Έλληνας πρέσβης.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως βρέθηκε εκεί και τι ακριβώς συνέβη, ενώ την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Facebook Comments