Οι δημοφιλέστεροι ταξιδιωτικοί και γαστρονομικοί προορισμοί για το 2017
Δύο είναι οι χώρες που μονοπωλούν τις λίστες προβλέψεων με τα ταξιδιωτικά μπεστ-σελερ του 2017, σύμφωνα με ταξιδιωτικά και γαστρονομικά περιοδικά και site
Δύο είναι οι χώρες που μονοπωλούν τις λίστες προβλέψεων με τα ταξιδιωτικά μπεστ-σελερ του 2017, σύμφωνα με ταξιδιωτικά και γαστρονομικά περιοδικά και site
Δύο είναι οι χώρες που μονοπωλούν τις λίστες προβλέψεων με τα ταξιδιωτικά μπεστ-σελερ του 2017, σύμφωνα με ταξιδιωτικά και γαστρονομικά περιοδικά και site.
Η πρώτη είναι ο Καναδάς που γιορτάζει φέτος 150 χρόνια από την ίδρυση του. Εκτός από την υπέροχη φύση και τα εθνικά πάρκα (στα οποία η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για το 2017) το Μόντρεαλ ξαναζεί μέρες δόξας ως γαστρονομικός προορισμός καθώς φημίζεται μεταξύ άλλων και για τη γαλλική του κουζίνα, ενώ ο εθνικός αερομεταφορέας Air Canada δίνει κίνητρα για να παρατείνει κανείς τις ημέρες παραμονής του στο Τορόντο.
Άποψη του Μόντρεαλ
Η δεύτερη είναι η Πορτογαλία. Έχοντας βγει από την οικονομική κρίση η Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα η Λισσαβόνα θεωρούνται από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2017.
Το νέο μουσείο MAAT ( Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia) δίπλα στο ποτάμι του Τάγου, αλλά και η γαστρονομία της Λισσαβόνας ( διάσημη για το μπακαλιάρο και τα pasteis de nata – ταρτάκια με κρέμα) θεωρούνται 2 από τα σημαντικότερα κίνητρα για να επισκεφτεί κανείς την πανέμορφη πλην μελαγχολική Λισσαβόνα.
Το Μουσείο ARoS Aarhus Kunstmuseum
Δεύτερος μεγάλος προορισμός ο οποίος μάλιστα φιγουράρει σε πολλές διεθνείς λίστες ταξιδιωτικών περιοδικών είναι το Aάρχους της Δανίας. Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας μετά την Κοπεγχάγη το παραθαλάσσιο Ααρχους είναι διάσημο για τα μουσεία του(η νέα εγκατάσταση του διάσημου Ολιαφούρ Ελιάσον στο ARoS Aarhus Kunstmuseum) τα φεστιβάλ το αλλά και τη γαστρονομία του. Το Αάρχους έχει τα πρώτα εστιατόρια με αστέρι Μichelin εκτός της Κοπεγχάγης. Το εστιατόριο Frederikshøj του chef Wassim Hallal θεωρείται το αντίστοιχο του διάσημου Νoma της Κοπεγχάγης του Ρενέ Ρετζεπί που έβαλε ουσιαστικά τη Νέα Σκανδιναβική κουζίνα στο χάρτη.
Από τις λίστες δεν λείπουν η Κολομβία, η Αιθιοπία και η Ουκρανία αλλά σε σχέση με την Ελλάδα στις λίστες φιγουράρουν η Αθήνα (μεγάλα ατού της πόλης θεωρούνται το Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος και το ΕΜΣΤ), η Πελοπόννησος και η Θεσσαλονίκη.
Facebook Comments