Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο τέως επικεφαλής τηε υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης και ανακοίνωσε την ίδρυση του CSI Institute. Τόνισε πως το ινστιτούτο θα είναι το δεύτερο παγκοσμίως και θα χρηματοδοτείται από δωρεές και ευρωπαϊκά προγράμματα και θα είναι υπό τη διαχείριση ορκωτών λογιστών.

Όπως είπε ο ίδιος, “Ήρθε η ώρα μου να φύγω από την Ελληνική Αστυνομία και να έρθω στο δημόσιο βίο ως πολίτης. Δεν κρατώ θυμό σε κανένα. Κοιτάζω παρακάτω, κάνω έργο. Μου αρέσει το αποτέλεσμα. Το ινστιτούτο αυτό είναι το δεύτερο που γίνεται στον κόσμο. Ήρθε για να μείνει. Είναι καταδικασμένο να επιτύχει. Εάν βρεθούν κάποιοι να κόψουν τη φόρα του ινστιτούτου, θα με βρουν απέναντι. Και ξέρουν τι σημαίνει θα με βρουν απέναντι. Πλέον δεν υπολογίζω τίποτα” .

Ειδικότερα, το ινστιτούτο θα διαθέτει 52 παραρτήματα ανά την Ελλάδα και θα στηρίζεται σε τρεις άξονες, της εκπαίδευσης, της πρόληψης και της ανάδειξης. Όπως ανέφερε μέσω του ινστιτούτου, τα παιδιά θα διδάσκονται κώδικα προγραμματισμού και θα παρέχονται επαγγελματικά εφόδια σε σχέση με την Πληροφορική. Η πρόληψη θα ασχολείται με την διερεύνηση κακόβουλων λογισμικών και απειλών μέσω διαδικτύου. Θα υπάρχει μια εξειδικευμένη ομάδα, White Guards, για να ενημέρωση. “Θα αξιοποιήσουμε τους “χάκερς” προς όφελος της κοινωνίας” ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.

Οι διαδικασίες για την ίδρυση του ινστιτούτου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο μήνες.

Facebook Comments