Η Goldamn Sachs εκτιμά πως όταν αρθεί η αβεβαιότητα που προκαλούν οι εκλογές που αναμένονται, οι ευρωπαϊκές μετοχές θα καλύψουν το χαμένο έδαφος έναντι των αμερικανικών.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 θα έχει απόδοση 8% έως τα τέλη του 2017, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, βρίσκοντας στήριξη στο ασθενέστερο ευρώ, την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου, σύμφωνα με τον Christian Mueller -Glissmann, επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου και τοποθέτησης παγίων της Goldman Sachs στο Λονδίνο.

O S&P 500 θα καταγράψει απόδοση 4%, προβλέπει η Goldman, καθώς η αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ “ξεθωριάζει”, βάζοντας φρένο στο ράλι των μετοχών. Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις του οίκου για τις αποδόσεις είναι στα τοπικά νομίσματα.

“Οι αμερικανικές μετοχές θα έχουν και πάλι καθαρή, θετική απόδοση, αλλά μικρότερη από την Ευρώπη η οποία καλύπτει τη διαφορά”, εξηγεί στο Bloomberg ο Muellel-Glissmann. “Αυτό που δημιουργεί αισιοδοξία αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ είναι οι φορολογικές περικοπές και οι δημοσιονομικές δαπάνες, η δυναμική των οποίων είναι πιθανό να μειωθεί στη διάρκεια του έτους. Έχουμε μια πολύ καλή βάση για καλή επίδοση της Ευρώπης”.

Οι μετοχές διεθνώς έχουν κινηθεί ανοδικά από την εκλογή του Donald Trump, με τους S&P 500 και Dow Jones να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι οι πολιτικές του θα δώσουν ώθηση στην οικονομία. Ενώ η αισιοδοξία αυτή ενδέχεται να είναι υπερβολική στις ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς βρίσκονται σε καλή θέση να επωφεληθούν έαν ο Trump συνεχίσει να τροφοδοτεί ένα ισχυρότερο δολάριο και ένα ασθενέστερο ευρώ, λέει ο Mueller-Glissmann.

Facebook Comments