Αναβλήθηκε η δίκη της παράνομης εκτροφέως από τα Σπάτα η οποία είχε στην κατοχή της 37 μικρόσωμα σκυλιά σε  ακατάλληλες συνθήκες, πωλούσε παράνομα τα κουτάβια τους(παράνομο εμπόριο) προς 450 ευρώ το ένα, φοροδιαφεύγοντας. Τα σκυλιά κατασχέθηκαν στις 24 Δεκεμβρίου 2015 από το Δήμο Σπατών με εντολή της Εισαγγελέως Ζώων, κάποια από αυτά μεταφέρθηκαν σε πανσιόν και κάποια μετά τις πέντε ημέρες σε κτηνιατρεία καθώς η κλινική τους κατάσταση ήταν πολύ κακή.

Σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2017 η πλευρά της παράνομης εκτροφέως ζήτησε αναβολή επικαλούμενη σοβαρούς λόγους. Η υπόθεση θα δικαστεί 13 Φεβρουαρίου 2017 στις 09:00 στο κτήριο 11 στην Ευελπίδων.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στις καταγγέλουσες Μαρίνα Τελή και Ίριδα Καλφοπούλου, μέλη της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας που προχώρησαν στη καταγγελία και τη κατάσχεση, είναι ότι ενώ η πλευρά της παράνομης εκτροφέως ήδη ένα χρόνο πριν είχε προσφύγει στο ΣτΕ για να της επιστραφούν πίσω τα σκυλιά, το οποίο αποφάσισε ότι η μόνιμη ή μη κατάσχεση των ζώων θα οριστεί από το δικαστήριο, κι ενώ η σημερινή ημερομηνία του δικαστηρίου είχε προταθεί από τη δική της δικηγόρο, ζήτησαν την αναβολή της δίκης.

Επίσης, στο δικαστήριο βρισκόταν και ο συνήγορος δικηγόρος της άλλης παράνομης εκτροφέως από το Περιστέρι την οποία κατήγγειλε πάλι μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Η δίκη της παράνομης εκτροφέως από το Περιστέρι έχει οριστεί στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Επιπλέον, η Ίρις Καλφοπούλου τις τελευταίες δέκα ημέρες δέχεται απειλές τόσο στο προσωπικό της προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης -έχει προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- όσο και στον προσωπικό της τηλεφωνικό κινητό αριθμό.

Τέλος, αυτό που ζητά η Πανελλήνια Περιβαλλοντική Φιλοζωική Ομοσπονδία είναι τη συμπαράσταση του κόσμου στη δίκη στις 13 Φεβρουαρίου 2017 στις 09:00 στο κτήριο 11 στην Ευελπίδων.
 

Facebook Comments