Βίαιη επίθεση από άνδρες ασφαλείας της Μαρίν Λεπέν δέχθηκε δημοσιογράφος της τηλεοπτικής εκπομπής «Quotidien», όταν έθεσε στην επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου μια ερώτηση που μάλλον δεν ήταν… του γούστου της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο επιχειρηματικό σαλόνι του Παρισιού, όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε «εάν ο σωματοφύλακας της πληρωνόταν πράγματι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Πριν καλά καλά προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας της Λεπέν τον απομάκρυναν βίαια από την αίθουσα με τον δημοσιογράφο να φωνάζει «αφήστε με» και τους άνδρες της ασφάλειας να απαντούν «έξω, έξω».

Αφού ο δημοσιογράφος εκδιώχθηκε από την αίθουσα επιχείρησε εκ νέου να μπει στον χώρο επιδεικνύοντας τη διαπίστευσή του και αναφέροντας ότι «δεν μπορούν να τον εμποδίσουν να απευθύνει ερώτηση στη Λεπέν».

«Ζητήστε αμέσως συγγνώμη. Δεν γνωρίζετε την ελευθερία του τύπου;» τους ρωτάει. Οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν όμως εξακολουθούν να βρίζουν και να απειλούν τον δημοσιογράφο απαγορεύοντας του να κάνει τη δουλειά του.

Η ερώτηση δημοσιογράφου σχετίζεται με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ζητήσει από την Λεπέν να επιστρέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την χρηματική της αποζημίωση, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που χορηγήθηκαν.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Λεπέν, πλήρωνε με χρήματα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, δύο υπαλλήλους του κόμματός της, τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου και τον σωματοφύλακα της.

Στη σχετική επιστολή του το ΕΚ ζητούσε από την Λεπέν να επιστρέψει μέχρι την περασμένη Τρίτη το ποσό των 300.000 ευρώ, αίτημα το οποίο εκείνη αψήφησε, με αποτέλεσμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσει στην απόφαση να περικόψει την μηνιαία αποζημίωσή της κατά 3.000 ευρώ ενώ αναμένεται να χάσει χρήματα και από επιδόματα που λαμβάνει με αποτέλεσμα η συνολική απώλεια να ανέρχεται μηνιαίως στα 7.000 ευρώ για την Λεπέν.

Facebook Comments