Το δολάριο κινείται πτωτικά δοκιμάζοντας επίπεδα και αντοχές των πωλητών. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για την πτώση, είναι ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στις επιτοκιακές διαφορές αλλά και στις εκτιμήσεις για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed. Η GS εκτιμά ότι οι επιτοκιακές διαφορές είναι ο βασικός οδηγός για το USD και επομένως οποιαδήποτε απόκλιση αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο προς παρατήρηση.

Η GS εκτιμά ότι ο βασικός λόγος που έχει οδηγήσει το δολάριο σε χαμηλότερα επίπεδα είναι η ρητορική για το “ακριβό δολάριο” από τη νέα κυβέρνηση του Trump.

Σύμφωνα με τη GS, η αδυναμία του USD δείχνει μια σύγχυση στις πολιτικές του Trump αφού Δημόσιες Επενδύσεις, αύξηση των ελλειμμάτων και οικονομικός προστατευτισμός, δε μπορούν να συνυπάρξουν με το χαμηλό δολάριο. Ο δεύτερος λόγος που η GS θεωρεί ότι έχει διαδραματίσει ρόλο στη διόρθωση, είναι οι σχετικά υψηλές θέσεις long των μεγάλων επενδυτών.

03 02 17 gs

Τα fundamentals ευνοούν την άνοδο του USD. τα σημερινά NFPs θα μπορούσαν να βοηθήσουν το δολάριο να βρει και πάλι τα πατήματά του. Η τελευταία φορά όπου υπήρξε μια μεγάλη απόκλιση του δολαρίου από την επιτοκιακή καμπύλη, ήταν πριν από ένα χρόνο όταν οι αγορές φοβούνταν ότι θα υπάρξει ισχυρή υποτίμηση του κινεζικού γουάν, σημειώνει η GS.

03 02 17 gs2

 

Facebook Comments