Το δρόμο των φυλακών παίρνει τελικά ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση υπεξαίρεσης στην τράπεζα FFBank.

Μετά από την πολύωρη απολογία του Βίκτωρα Ρέστη στην ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του επισφαλούς δανείου, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Ο επιχειρηματίας αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση με το επισφαλές δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το ποσό των 6,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα 5,8 εκατ. ευρώ του δανείου μαζί με τους τόκους.

Νωρίτερα:

Επιστρέφει τα χρήματα της FB Bank ο Ρέστης

Επιστρέφει στον εκκαθαριστή της FB Bank το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ για το οποίο κατηγορείται, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Ο κ. Ρέστης, που ξεκίνησε πριν λίγο να απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας Ρέας Κατσιβέλη, φέρεται να έχει παραδώσει την επιταγή για το επίμαχο ποσό στον εκκαθαριστή της τράπεζας, της οποίας μέχρι πρότινος κατείχε μεγάλο πακέτο μετοχών.

Ο εφοπλιστής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν την εκταμίευση, πριν ένα χρόνο, από την τράπεζα επισφαλούς -σύμφωνα με την κατηγορία- δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατέληξαν σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον κατηγορούμενο.

Ο ίδιος ο κ. Ρέστης αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι τα χρήματα κατέληξαν σε πρώην συνεργάτη του, ο οποίος καταζητείται με ένταλμα της ανακρίτριας και από τον οποίο φέρεται διατεθειμένος να διεκδικήσει το επίμαχο ποσό.
 

Facebook Comments