48 προαπαιτούμενα θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα ως τα μέσα Οκτωβρίου

2 λεπτά ανάγνωση
2 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει 48 προαπαιτούμενα έως τα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου να μείνει πιστή στους στόχους του Μνημονίου έστειλε το Euro-working Group, το οποίο συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν να οριστικοποιηθούν το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί προκειμένου να αρχίσει η εκταμίευση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που εκκρεμούν από την πρώτη δόση του νέου προγράμματος στήριξης.

Τα 3 δισεκ. ευρώ θα διαιρεθούν σε δυο υποδόσεις. Η πρώτη θα έχει ύψος 2 δισεκ. ευρώ και η δεύτερη 1 δισεκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η δεύτερη υποδόση, θα συνδέεται με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και με αλλαγές στους κανόνες διοίκησής τους.

Η χώρα μας θα αποτελέσει το κύριο αντικείμενο στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί