Ο γενικός δείκτης ενισχύεται οριακά λίγο πάνω από τις 1.000 μονάδες και οι τράπεζες σημειώνουν άνοδο πάνω από 4%. Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει φήμες στην αγορά ότι πολλά από τα funds που έχουν παρουσία στην Ελλάδα, όπως το Fairfax, ή η Fidelity επιθυμούν να μπουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και να συνδράμουν στην ανακεφαλαιοποίησή τους, αρκεί να βελτιωθούν οι όροι και να δίνουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμα να κερδίσουν κάτι.

 Από εκεί και πέρα, η αντίδραση στο Χ.Α., όπως και η χθεσινή είναι αδύναμη, υποστηρίζουν οι παράγοντες της αγοράς κι αυτό προκύπτει από τον χαμηλό τζίρο, που διαμορφώνεται μόλις στα 15 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές, κυρίως οι ξένοι τηρούν στάση αναμονής ως προς τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και ως προς το αν θα διατηρηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που εμφανίζονται στον προϋπολογισμό και στους επόμενους μήνες, εκτός του Ιανουαρίου.

Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για υστέρηση στα έσοδα περίπου 600 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Από την άλλη, το γενικότερο πρόβλημα της ύφεσης που μαστίζει τον ευρωπαϊκό Νότο και σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία, καθιστούν τις όποιες επιλογές ιδιαίτερα συγκρατημένες. Κέρδη κοντά στο 10% για την Eurobank, κοντά στο 5% διαμορφώνονται τα κέρδη για την Alpha και πάνω από 4% για την Εθνική, ενώ κατά κατά 2,3% ενισχύεται η Πειραιώς. Γενικότερα, η αγορά ποντάρει στο ότι θα υπάρξει βελτίωση στους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.

Από εκεί και πέρα κίνηση στα 4,60 ευρώ για τη Βιοχάλκο, κοντά στα 5 ευρώ η ΕΧΑΕ, στα 5,20 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 7,60 η ΔΕΗ, στα 19,27 ευρώ ο ΟΛΠ και στα 6,24 ευρώ ο ΟΤΕ. Περιορισμένου εύρους πωλήσεις σε ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Coca Cola, Μοtor Oil και ΕΛΠΕ.

Facebook Comments