Τα γεγονότα:
Στις 3 Ιουλίου 2013 συναντήθηκαν στην Αθήνα οι κκ Βενιζέλος και Βεστερβέλε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου και τις δηλώσεις τους, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους και για την οικονομική κρίση. Ο κ. Βεστερβέλε χαιρέτισε τις «επιτυχίες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης», ο δε κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις επιτυχίες του ελληνικού προγράμματος, μην αποκλείοντας η Ελλάδα να επιστρέψει ταχύτερα στις αγορές. Ο ίδιος υπογράμμισε το πολύ καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες με τον γερμανό ομόλογό του.

Στις 19 Ιουλίου, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση δύο παραγράφων, όπου στην πρώτη παράγραφο σημειώνονταν τα εξής: «Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων συζητήθηκε, προ ολίγων ημερών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Guido Westerwelle.»

Στο σημείο αυτό προκύπτουν μερικά εύλογα ερωτήματα:

Γιατί έπρεπε να περάσουν 16 ημέρες για να «θυμηθεί» το ΥΠΕΞ την αναφορά στο «ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων» κατά τη συνάντηση Βενιζέλου – Βεστερβέλε;

Γιατί το θέμα της αναφοράς το επανέφερε σήμερα ο κ. Βενιζέλος κατά την ενημέρωση που έκανε στους βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών;

Άραγε ο κ. Βεστερβέλε είναι ενήμερος ότι συζήτησε με τον έλληνα ομόλογό του και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων;

Επί της ουσίας:
Εκκρεμεί ακόμη η απάντηση του κ. Βενιζέλου, στο συγκεκριμένο ερώτημα που του τέθηκε σήμερα στην Επιτροπή, σχετικά με το πότε θα συσταθεί και λειτουργήσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή που οφείλει να δώσει τη μάχη για να εκπληρώσει επιτέλους η Γερμανία το ηθικό και νομικό της χρέος έναντι της χώρας μας.

Facebook Comments