Οριακά κέρδη για τη Wall Street με το USD να συνεχίζει να κινείται ανοδικά, ενώ και στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης, τα κέρδη ήταν ακόμα μεγαλύτερα. Η χθεσινή κίνηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στα futures έχουν παρατηρηθεί έντονες κινήσεις short covering που σημαίνει ότι οι μεγάλοι επενδυτές είναι λιγότερο bearish για τα G10 έναντι του δολαρίου. Οι θετικές εκπλήξεις στην εταιρική κερδοφορία συνεχίστηκαν και χθες ήταν η σειρά της General Motors να εκπλήξει θετικά τους επενδυτές. Παρόλα αυτά, αν και το κλίμα παραμένει σημαντικά θετικό, η ροή κεφαλαίων προς τα ασφαλή καταφύγια συνεχίζεται κανονικά με αποτέλεσμα ο χρυσός να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών και να κινηθεί προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

  • Ηχηρή επιστροφή στην κερδοφορία για τη μετοχή της Rio Tinto.

  • Το Κουβέϊτ σχεδιάζει τη δημιουργία αγωγού με το Abu Dhabi.

  • Ο Weidmann σε χθεσινές του δηλώσεις, τόνισε ότι η ΕΚΤ δε θα μπορούσε να ολοκληρώσει το QE υπό αυτές τις συνθήκες.

  • Weidmann: Όταν ο πληθωρισμός θα δείξει ότι έχει σταθεροποιηθεί, τότε θα είναι η ώρα της απόσυρσης της στήριξης. Οι αποδόσεις των ομολόγων θα ανέβουν λόγω της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.234 Υψηλό: 1.235 Χαμηλό: 1.227 Κλείσιμο: 1.233

Το πολύτιμο μέταλλο κατάφερε να κλείσει για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών και όλα δείχνουν ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα υπάρξει μια προσπάθεια διατήρησης κάποιων σημαντικών επιπέδων στήριξης, τα οποία θα επιβεβαιώσουν την ισχυρή αλλαγή τάσης για το χρυσό. Το πολύτιμο μέταλλο προέρχεται από μια περίοδο έντονων πιέσεων και μια σειρά μακροοικονομικών παραγόντων έχουν βοηθήσει ώστε να συντελεστεί η αλλαγή τάσης. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε ακραία επίπεδα και ως εκ τούτου, δεν αποκλείουμε να βρεθούμε σε μια περίοδο πλάγιας διακύμανσης προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε μια κίνηση προς τα $1.200-$1.210 για νέες αγοραστικές τοποθετήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.222                   1.241
1.216                   1.252
1.205                   1.257
1.200                   1.264

Facebook Comments