Συγκαλούνται σήμερα η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αλλά και η ολομέλεια των Εισαγγελέων, για να γνωμοδοτήσουν για την παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Αρχικώς, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου είχε ορίσει ως εισηγήτρια την αντιπρόεδρο του Α.Π. Ειρήνη Κιουρτσόγλου, η οποία δεν ήταν έτοιμη και γι’ αυτό τον λόγο είχε αναβληθεί επ’ αόριστον η σύγκληση της Ολομέλειας. Τελικά, άλλαξε την εισηγήτρια και αντ’ αυτής όρισε τον εαυτό της, καθώς και τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Σακκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κιουρτσόγλου αντικαταστάθηκε, όταν γνωστοποίησε ότι θα υποστήριζε στην εισήγησή της ότι μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να υπάρξει παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών. 

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα συγκαλείται και η Ολομέλεια των Εισαγγελέων μετά το αίτημα που υπέβαλαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 15 από τους 17 συνολικά αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Εισηγητής θα είναι ο αντεισαγγελέας Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης.

Facebook Comments