Η άνοδος του EUR έχει ανακοπεί στις τελευταίες συνεδριάσεις και αυτό πιθανόν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με την Credit Agricole. Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ιταλία με το αντισυστημικό κίνημα των “πέντε αστέρων” αλλά και οι γαλλικές εκλογές με τη LePen να έχει προβάδισμα.

Σε ένα περιβάλλον όπου η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με το QE και με την πολιτική αβεβαιότητα να σημειώνει άνοδο, η CA εκτιμά ότι η ισοτιμία EURUSD θα συνεχίσει να κινείται προς χαμηλότερα επίπεδα.

Ως εκ τούτου, η Credit Agricole, παραμένει short στην ισοτιμία με στόχο μια κίνηση προς τα 1,0300 μεσοπρόθεσμα. Στο σενάριο αυτό, βοηθάει και το γεγονός ότι οι προσδοκίες για μια αύξηση επιτοκίων από τη Fed παραμένουν αυξημένες.

08 02 17 ca

Η CA δεν εντοπίζει κάποια ουσιαστική παράμετρο πίσω από την κίνηση του USDCAD προς υψηλότερα επίπεδα εκτός από μια πτώση στην τιμή του πετρελαίου. Σύμφωνα με τις συσχετίσεις, oil/CAD διατηρούν υψηλά επίπεδα συσχέτισης ενώ το USDCAD συνεχίζει να αποκλίνει από την καμπύλη των διετών επιτοκίων.

Σύμφωνα με την CA, η ισοτιμία θα μπορούσε να κινηθεί στο 1,4000 στο τρίτο τρίμηνο του 2017 καθώς οι επιτοκιακές διαφορές θα συνεχίσουν να είναι υπέρ του USD.

Facebook Comments