Δεν πέρασε ένα 24ωρο και η «ψήφος κατά συνείδηση» που επικαλούνταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, για να δικαιολογήσει το κοινοβουλευτικό αλαλούμ που προκλήθηκε στους κόλπους του κόμματος για τη ρύθμιση σχετικά με την ιθαγένεια σε αλλοδαπούς μαθητές έγινε «ψήφος κατ’ επιβολή», με τον βουλευτή Κωνσταντίνο Κατσίκη να «απασφαλίζει» εναντίον του μετά το μεγαλοπρεπές «άδειασμά» του, αναδεικνύοντας τις έριδες στο εσωτερικό του συγκυβερνώντος κόμματος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής, ο κος Κατσίκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αιφνιδιαστική αλλαγή πλεύσης του κόμματος, την οποία απέδωσε στον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον υφυπουργό Κώστα Ζουράρη, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος είχε συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο για την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου και δεν ενημερώθηκε ποτέ για κάτι διαφορετικό.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μάλιστα χαρακτήρισε «απαράδεκτα» όσα είπε ο κος Παπαχριστόπουλος χθες στην Ολομέλεια δηλώνοντας ότι τον «εξέθεσε», ενώ άφησε άφωνους τους πάντες όταν, σχολίασε πως είχε δίκιο στη σκληρή κριτική της η Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ, η οποία σημειωτέον σχολίασε την ξαφνική «κωλοτούμπα».

«Η θέση για την ιθαγένεια είναι κόκκινη γραμμή για εμάς. Και την εξέφρασα στην Επιτροπή λέγοντας ότι καταψηφίζουμε. Όπως ξέρετε επειδή οι μισοί βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ είναι στην κυβέρνηση έπρεπε να φύγω για λίγο από την Ολομέλεια για κάποια άλλη υποχρέωση. Αργότερα έμαθα ότι εν τη απουσία μου ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες που είχε οι ΑΝ.ΕΛ θα υπερψηφίσουν. Δεν ξέρω από που άντλησε την πληροφορία αυτή ο κ. Κουράκης. Εμένα δεν μου είπε κανείς τίποτα. Αιφνιδιάστηκα. Κι ακόμα δεν μου έχει πει κανείς τίποτα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Facebook Comments