Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny,  δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία οικονομική ή πολιτική δικαιολογία προκειμένου το ΔΝΤ να είναι μέρος του ελληνικού προγράμματος.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard “δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να επιμένει κανείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Θα ήταν απλώς μία πρόσθετη επιπλοκή η οποία δεν προσφέρει τίποτα στην επίλύση του προβλήματος”.

“Δεν υπάρχει ούτε οικονομικός, ούτε πολιτικός λόγος γι αυτό” είπε ο Ewald Nowotny. “Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και η Ευρώπη θα το λύσει”.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ΔΝΤ και ευρωζώνη, παρότι βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαφωνία αναφορικά με τους όρους του προγράμματος διάσωσης και τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας, αποφάσισαν σήμερα να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές και να διαμορφώσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην Αθήνα με την ελπίδα να βρεθεί λύση στο πρόσφατο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Η Γερμανία, επιμένει στην παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά το Ταμείο αρνείται μέχρι στιγμής να δεσμευθεί χρηματοδοτικά στη διάσωση της Ελλάδας, καθώς υποστηρίζει ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν είναι ρεαλιστικοί και τονίζει ότι η ελάφρυνση χρέους, στην οποία αντιστέκεται σθεναρά το Βερολίνο, είναι απαραίτητη προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Facebook Comments