Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης που πριν τέσσερις μέρες κρίθηκε με απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής για κατηγορίες που αφορούν επισφαλές δάνειο που χορήγησε η FB Bank.

O κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ζητά από τους δικαστές του Συμβουλίου να άρουν την προσωρινή του κράτηση, τονίζοντας ότι πριν την απολογία του κατέβαλε το ποσό του επίμαχου δανείου, δηλαδή τα 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, με τους νόμιμους τόκους και τα έξοδα, που στην δικογραφία φέρεται να ζημίωσε την τράπεζα FB. Το δάνειο εκταμιεύθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από την τράπεζα της οποίας ο κ. Ρέστης ήταν κάτοχος πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και το οποίο δάνειο εμφανίζεται να κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του.

Στην αίτησή του ο εφοπλιστής, επαναλαμβάνει ότι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται αναφέροντας ότι δύο συνεργάτες του τον εξαπάτησαν, ενώ υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Επίσης τονίζει ότι ήδη έχει στραφεί δικαστικά σε βάρος του πρώην συνεργάτη του, που καταζητείται, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση του δανείου.

Σύμφωνα με την δικογραφία το δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην εταιρεία Aam Holdings S.A με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. Ως εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανίστηκε ο επίσης φερόμενος ως συνεργάτης του κ. Ρέστη που ήδη καταζητείται και αυτός με ένταλμα της ανακρίτριας, ενώ μοναδικός μέτοχός της εμφανίζεται η εδρεύουσα στο Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών εταιρεία με την επωνυμία Euroinvest Enterprises Limited, με νόμιμο εκπρόσωπό της τον συνεργάτη που αναφέρει ο εφοπλιστής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του κ. Ρέστη, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι το επίδικο ποσό των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μέρος άλλου μεγαλύτερου ποσού που «ενσωμάτωσε στην περιουσία του» ο εφοπλιστής.

Facebook Comments