Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα μετά τις αποφάσεις στο Eurogroup για την Κύπρο και το μέλλον των δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του ενεργητικού και του παθητικού της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας που αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Οι δύο κυπριακές τράπεζες θα λειτουργούν ως θυγατρικές του πλήρως ανακεφαλαιοποιημένου μετά τη διάσωσή του, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μοναδικός μέτοχος του οποίου είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Το μέλλον τους, όπως και αυτό του νέου ΤΤ, θα κριθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ίδιες πηγές, στόχος του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι να δοθεί λύση τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με το ενδεχόμενο μεταφοράς του ενεργητικού των δυο τραπεζών σε άλλο εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα να βρίσκεται και αυτό στο “τραπέζι”.


Γ. Στουρνάρας: “Δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα”

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση σχετικά με το ενδεχόμενο “κουρέματος” των καταθέσεων στις δύο κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας: «Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Facebook Comments