Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα τις αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο και την επιβολή τέλους σταθερότητας στις εκεί καταθέσεις.

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

«Oι τρεις κυπριακές τράπεζες (Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική) που λειτουργούν στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα».

Αυτό δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποια θα είναι η τράπεζα ή οι τράπεζες που θα τις απορροφήσουν.

Το ενεργητικό των τραπεζών αλλά και οι καταθέσεις τους θα μεταφερθούν σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.

Facebook Comments