Λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο αμερικανικοί οίκοι, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan αρχίζουν και βλέπουν σοβαρά περιπτώσεις Ελληνικών μετοχών κατατάσσοντάς τες παράλληλα, στα πιο φθηνά χαρτιά της Ευρώπης.

Ειδικά, η Goldman Sachs για τον Τιτάνα, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα αναφέρεται με θετικά σχόλια για τη μετοχή, ανεβάζοντας την τιμή στόχο από τα 16,5 ευρώ, στα 17,2 και με περιθώριο ανόδου 13%. Η μετοχή κυμαίνεται κοντά στις χαμηλότερες αποτιμήσεις της με βάση το EV/sales, η Goldman διαπιστώνει ελκυστική αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής. Εξάλλου, εντοπίζει μια σειρά από πιθανούς θετικούς καταλύτες, μεταξύ των οποίων τα στοιχεία για τη ζήτηση τσιμέντου σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Αίγυπτο. Η όποια επιβεβαίωση της επανεκκίνησης των έργων στους αυτοκινητοδρόμους στην Ελλάδα θα λειτουργήσει επίσης θετικά, σημειώνεται.

Στη λίστα της Morgan Stanley με τις πιο φθηνές μετοχές, δεύτερος στη λίστα περιλαμβάνεται ο ΟΠΑΠ με normalised P/E 1,7. Σημειώνεται ότι ο οίκος δίνει σύσταση equal-weight (απόδοση σύμφωνα με την πορεία της αγοράς) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, προβλέποντας μείωση κερδών κατά 72% για φέτος και 4% για το 2014, με αύξηση 48% το 2015.

Στην 80η θέση της ίδιας λίστας κατατάσσεται ο ΟΤΕ, με normalised P/E 9,6 συστήνοντας equal-weight θέσεις, προβλέποντας μείωση κερδών 18% φέτος και 2% το 2014, με αύξηση 11% το 2015.

Τέλος, στις φθηνότερες μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα με βάση το ίδιο κριτήριο, η Alpha Bank φιγουράρει πρώτη στη λίστα, με normalised P/E 1,6. Ο οίκος δεν δίνει σύσταση για τη μετοχή.

ΧΣ

Facebook Comments