Τις μειώσεις των αποδοχών τους, που αποφάσισε μονομερώς η Διεύθυνση της ΑΓΕΤ με την αναστολή καταβολής επιδομάτων, γνώρισαν χθες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Βόλου, καθώς πιστώθηκαν χαμηλότερα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για το μήνα Φεβρουάριο.

Ξεκάθαρη εικόνα για το ύψος της μείωσης των αποδοχών αναμένεται σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, στα οποία θα αποτυπώνονται αναλυτικά οι αποδοχές τους και σε σύγκριση με προηγούμενο εκκαθαριστικό, θα είναι εύκολος ο ακριβής υπολογισμός της μείωσης των αποδοχών.


Η κίνηση της εταιρίας να επιβάλει μονομερώς και μάλιστα στην έναρξη της διαβούλευσης για τη νέα σύμβαση εργασίας, περικοπές στις αποδοχές ως μέσο πίεσης, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.


Χθες στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση με τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, να παρουσιάζουν στους συνάδελφούς τους τα όσα συνέβησαν στην πρώτη συνάντηση με την εργοδοτική πλευρά και να στιγματίζουν τη στάση της αλλά και την πρακτική της αναφορικά με την άσκηση πίεσης ενόψει του νέου μισθολογικού πλαισίου.


Οι συνδικαλιστές μετέφεραν στο Σώμα την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., αλλά και των υπολοίπων πέντε Σωματείων Τσιμεντεργατών της Ελλάδας για κινητοποιήσεις και ζήτησαν να ψηφιστεί η πρόταση για πραγματοποίηση τριών 48ωρων και τριών 24ωρων απεργιών, εφόσον δεν αλλάξει η στάση της εργοδοσίας μέχρι την επόμενη συνάντηση για τη νέα σύμβαση.


Η ψηφοφορία άρχισε χθες και ολοκληρώνεται στις 3.30 μ.μ. σήμερα, προκειμένου να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις βάρδιες.
Οι συνδικαλιστές αναμένουν και την έγγραφη θέση της εταιρίας για την αναστολή των επιδομάτων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διάρκεια της αναστολής και ποια οικονομικά και κοινωνικά επιδόματα αφορά.


Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, για το εργοστάσιο του Βόλου στο οποίο εργάζονται περίπου 320 άτομα, η ΑΓΕΤ διαθέτει κατά μέσο όρο ετησίως 26 εκατ. ευρώ σε μισθούς και αμοιβές προσωπικού.


Επίσης, το σύνολο των δαπανών σε αμοιβές, προμήθειες, φόρους, υποστήριξη τοπικών προγραμμάτων ή χορηγίες ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 56,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πηγή:www.reporter.gr

 

Facebook Comments