«Τζον Γουίκ 2»

Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει ως Τζον Γουίκ, στο σίκουελ της ταινίας που κυκλοφόρησε το 2014. Πρόκειται για τον εκτελεστή της μαφίας, ο οποίος τώρα αναγκάζεται να επανέλθει στη δράση, καθώς ένας πρώην συνεργάτης του σχεδιάζει να καταλάβει τον έλεγχο σε μια σκιώδη διεθνή οργάνωση εκτελεστών.

Σκηνοθέτης: Τσαντ Σταχέλσκι
Πρίκουελ: John Wick
Σύνθεση μουσικής: Τάιλερ Μπάτες
Σενάριο: Ντέρεκ Κόλσταντ

«Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα»

Έξι βασικές οσκαρικές υποψηφιότητες και Χρυσή Σφαίρα αντρικής ερμηνείας για ένα καλογραμμένο, καλοπαιγμένο αν και άνισο στην εκβιαστική προσπάθειά του να συγκινήσει δράμα πάνω στην απώλεια, στο πένθος και στα τραύματα του παρελθόντος.

Όταν όλα σου πάνε στραβά και ο θυμός έχει ξεχειλίσει μέσα σου το τελευταίο πράγμα που θέλεις μετά από ένα γεμάτο πιστόλι, είναι να γίνεις θετός πατέρας απ΄το πουθενά. Και μάλιστα με το γιο του αγαπημένου σου αδερφού.
Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν βλέπεις ότι το παιδί είναι στα δεκαοκτώ του.
Όλα αυτά τυχαίνουν στον Λη Τσάντλερ (Κέισι Άφλεκ) έναν καβγατζή, απείθαρχο και θυμωμένο Αμερικανό επιστάτη της Βοστώνης που επιστρέφει στην πόλη όπου ζούσε με την οικογένειά του και την πρώην γυναίκα του για να αναλάβει την κηδεμονία του ανεψιού του Πάτρικ (Λούκας Χέτζες).

Σκηνοθέτης: Κένεθ Λόνεργκαν
Σύνθεση μουσικής: Λέζλι Μπάρμπερ
Σενάριο: Κένεθ Λόνεργκαν
Κινηματογράφηση: Τζούντυ Λι Λίπες

«Αντίδοτο στην ευεξία»

Ο νεαρός χρηματιστής της Wall Street Λόκχαρτ στέλνεται από την εταιρεία του σε ένα θεραπευτικό spa στις Άλπεις για να φέρει πίσω τον πρώην διευθυντή του που αρνείται να επιστρέψει στη δουλειά. Εκεί θα βρεθεί μπροστά σε μια εφιαλτική αποκάλυψη.

Σκηνοθεσία: ΓΚΟΡ ΒΕΡΜΠΙΝΣΚΙ
Σενάριο: ΤΖΑΣΤΙΝ ΧΕΪΘ
Ηθοποιοί: ΤΖΕΙΣΟΝ ΑΙΖΑΚΣ, ΣΙΛΙΑ ΙΜΡΙ, ΝΤΕΪΝ ΝΤΕΧΑΑΝ

«Η ζωή μιας γυναίκας»

Βασισμένο στο ομώνυμο κυνικό μυθιστόρημα του Γκι ντε Μωπασάν, το γαλλικό δράμα εποχής του Στεφάν Μπριζέ μιλά για το τέλος του ρομαντισμού και την «ανώμαλη προσγείωση» που φέρνει η ενηλικίωση. Οι Γιολάντ Μορό, Ζαν – Πιερ Νταρουσέν, Τζουντίντ Γκεμλά και Σουόν Αρλό μάς μεταφέρουν στη Νορμανδία του 1819, όπου μια νέα γυναίκα γεμάτη παιδιάστικα όνειρα και αθωότητα επιστρέφει σπίτι μετά από τα σχολικά της χρόνια σε ένα μοναστήρι. Όταν παντρεύεται έναν ευγενή της περιοχής, που, σύντομα, αποδεικνύεται τσιγκούνης και άπιστος, οι ψευδαισθήσεις της διαλύονται απότομα.

Συγγραφέας: Γκυ ντε Μωπασσάν
Σχεδιασμός κοστουμιών: Μαντλίν Φοντέν
Εταιρεία παραγωγής: Canal+
Υποψηφιότητες: Χρυσός Λέων

«Όλα αρχίζουν αύριο»

Ο Σάμιουελ παρτάρει ασταμάτητα σε ένα παραλιακό θέρετρο μέχρι τη στιγμή που η πρώην ερωμένη του Κριστίν εγκαταλείπει ένα μωρό στην αγκαλιά του! Ο νεαρός Γάλλος ταξιδεύει στο Λονδίνο για να τη βρει, αλλά τελικά ξεμένει στην αγγλική πρωτεύουσα, όπου μεγαλώνει τη μικρή Γκλόρια και δουλεύει ως κασκαντέρ, σε μια δραμεντί που προσπαθεί ανεπιτυχώς να επαναλάβει την επιτυχημένη συνταγή των «Άθικτων» μέσα από χλιαρό χιούμορ κι εύκολη συγκίνηση.

Σύνθεση μουσικής: Ρομπ Σιμόνσεν
Ηθοποιοί: Ομάρ Σι

 

 

Facebook Comments