Υπό την απειλή… εξαφάνισης και μάλιστα από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είναι η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου που αναγνώριζε την ύπαρξη των 600 δισ. δολαρίων του Αρτέμη Σώρρα.

Η υπόθεση έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο μετά την παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή, με την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Σπυροπούλου να ζητεί να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου. Εάν η Ολομέλεια κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, η απόφαση του 2013 ανατρέπεται και είναι σαν να μην ..υπάρχει, με τον πρόεδρο της Ελλήνων Συνέλευσις να μην μπορεί πλέον να την επικαλείται.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το γεγονός ότι ο Α. Σώρρας- που τώρα ελέγχεται και ποινικά- είχε αθωωθεί, τού είχε εξασφαλίσει “ασυλία” αφού είχε αποτέλεσει τη νομική βάση της επιχειρηματολογίας του για την …διάσωση της Ελλάδας από το χρέος και της πειθούς χιλιάδων υποστηρικτών του, που έσπευδαν να τον στηρίξουν παίρνοντας μέρος στην “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Τι είπε η αντεισαγγελέας

Α) Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Β) Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δις δολαρίων ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτ.Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.

Γ) Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δις φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο  Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος.
Δ) Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.

Ο Αρτέμης Σώρρας έχει όμως και μία ακόμη ανοιχτή πληγή. Την έρευνα που γίνεται μετά τις καταγγελίες για την δράση της οργάνωσης  “Ελλήνων Συνέλευσις” και των πρακτικών που ακολουθεί κυρίως στις εφορίες για την διαγραφή των χρεών φορολογουμένων.
Όλες οι δικογραφίες έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια της εισαγγελέως που διενεργεί προκαρκτική εξέταση, η οποία όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι αυτά της κακουργηματικής απάτης, της απειλής, ακόμη και αυτό της εγκηματικής οργάνωσης.
 

Facebook Comments