Η επίσημη αύξηση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο και σε ετήσια βάση, ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 58 μηνών, καθώς βρέθηκε στο 2,5%. Τα στοιχεία από τον Ιούλιο του 2016 είχαν προειδοποιήσει για μια σημαντική αύξηση του πληθωρισμού, που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Η αύξηση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες είναι πολύ μεγάλη και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τιμών ενέργειας, στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης των Αμερικανών καταναλωτών.

Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για την εξέλιξη αυτή και σύμφωνα με τη δυναμική του στοιχείων, όλα δείχνουν ότι στους επόμενους 1-3 μήνες, ο πληθωρισμός θα βρεθεί πάνω από το 3,0% οδηγώντας τη Fed σε ακόμα πιο επιθετική πολιτική.

Αν αυτό συμβεί, τότε δεν είναι απίθανο οι αγορές να πιαστούν στον ύπνο καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν αποτιμήσει μια γρήγορη αύξηση των επιτοκίων. Αν αυτό έρθει στο προσκήνιο, τόσο μέσα από τα FFRs όσο και από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, θα υπάρξει εντονότερη υποχώρηση των δεικτών. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι θετική για το USD.

Facebook Comments