Η Έλενα Κουντουρά έγινε διάσημη ανά την Ευρώπη την περίοδο που έκανε καριέρα ως διεθνές μοντέλο, φορώντας τις δημιουργίες των κορυφαίων σχεδιαστών μόδας, από εσώρουχα και μαγιό μέχρι πολυτελή φορέματα. Η επιτυχία της ήταν αναμφίβολη. Κι εκείνα τα χρόνια νιώθαμε μεγάλη περηφάνια για την επαγγελματική επιτυχία της όλοι οι Έλληνες. Στο τέλος της καριέρας της ως μοντέλου, η κ. Κουντουρά αποφάσισε να ακολουθήσει μια νέα σταδιοδρομία, αυτή της πολιτικού. Δικαίωμα της. Έχοντας δεξιά, οικογενειακή παράδοση, αφού ο πατέρας της υπήρξε και πρόεδρος των βασιλοφρόνων, η κ. Κουντουρά πολιτεύθηκε με τη ΝΔ κι εξελέγη αρκετές φορές βουλευτής. Ενώ μετά το 2012, εγκατέλειψε τη ΝΔ, διότι δεν δεχόταν τις μνημονιακές πολιτικές, που ακολουθούσε το κόμμα της κι επειδή του «Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει», όπως ισχυριζόταν,  αποφάσισε να προσχωρήσει στο νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου, τους ΑΝΕΛ, που η τύχη κι η ψήφος των πολιτών το έφερε να συγκυβερνήσει μετά το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκτοτε, η κ. Κουντουρά είναι υπουργός Τουρισμού της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Όλα αυτά είναι λίγο- πολύ γνωστά.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν ότι το παλιό μοντέλο, που περπάτησε τις πασαρέλες των μεγαλύτερων μόδιστρων, θα εμφανιζόταν φορώντας μια σαουδαραβική χιντζάμπ, ένα ολόμαυρο φόρεμα, που καλύπτει ασφυκτικά το σώμα της γυναίκας, ως ένδειξη σεμνότητας και υποταγής στον άνδρα, κατά την επίσκεψη της μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο στο Ριάντ. Η αμφίεση αυτή της κ. υπουργού, δεν σας κρύβω, με αιφνιδίασε δυσάρεστα. Διότι αυτός ο τρόπος ντυσίματος είναι άκρως ταπεινωτικός κι υποτιμητικός για την γυναίκα, που θεωρείται στη Σαουδική Αραβία και στις θεοκρατικές, σκοταδιστικές χώρες του Κόλπου, δευτέρας κατηγορίας άνθρωπος κι ιδιοκτησία του άντρα. Κι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες και τις αρχές του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Στην Ελλάδα και την Ευρώπη δώσαμε μεγάλους αγώνες για να αναγνωρισθεί η ισότητα, η ισονομία, η ελευθερία της Γυναίκας. Κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Οποιαδήποτε αποδοχή του ταπεινωτικού κι υποτιμητικού για την Γυναίκα ντυσίματος των σκοταδιστικών, μουσουλμανικών κοινωνιών της Ασίας και της Αφρικής, αποτελεί οπισθοδρόμηση από τις αξίες του Πολιτισμού μας. Και υποβάθμιση του ρόλου της Γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία.

Αυτός είναι ο λόγος, που παρά τον αυστηρό, θεοκρατικό νόμο της Σαουδικής Αραβίας, διεθνείς προσωπικότητες που την επισκέπτονται, όπως σχετικά πρόσφατα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας αρνούνται να υποταγούν σε αυτόν. Η γερμανίδα υπουργός μάλιστα, παρότι της υπεδείχθη να φορέσει τουλάχιστον ένα μαντήλι στα μαλλιά της, αρνήθηκε κατηγορηματικά κι είπε ότι αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες της. Κι οι Σαουδάραβες αναγνωρίζοντας την πολιτική ισχύ και το θάρρος της υπουργού αποδέχτηκαν την στάση της και σιώπησαν. Ομοίως κι η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν σε πρόσφατη επίσκεψη της στο Λίβανο αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα, διότι αυτό ερχόταν σε αντίθεση προς τις αξίες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Κι αυτή, όσο κι αν συμπαθείτε ή όχι την κ. Λεπέν, είναι η έντιμη πολιτικά στάση ενός ευρωπαίου πολιτικού. Όχι όπως της κ. Κουντουρά, που για να παραστεί σε ένα γεύμα ενώπιον και του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας δέχτηκε να φορέσει το ταπεινωτικό για την ίδια αλλά κι όλες τις ελληνίδες που εκπροσωπούσε χιντζάμπ, κάτι σαν την αφγανική μπούργκα, χωρίς την μάσκα προσώπου. Αυτή είναι η εδραία πεποίθηση μας και κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον σεβασμό των ηθών και των εθίμων η και των νόμων της χώρας εκείνης. Άλλωστε στην Σαουδική Αραβία υπάρχει νόμος για την κοπή των χεριών των κλεφτών ή για τον αποκεφαλισμό όσων διαπράττουν φόνο. Στο όνομα της αποδοχής των ηθών και των εθίμων τους, θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να αποδεχτούμε όλους τους βάρβαρους νόμους, που διατηρούν ακόμα στον 21ο αιώνα. Λυπάμαι, αλλά ως Έλληνας κι Ευρωπαίος λέω κατηγορηματικό ΟΧΙ στον βαρβαρισμό, στον πρωτογονισμό και στον σκοταδισμό των θεοκρατικών κοινωνιών της Ανατολής!

Facebook Comments