Δικαιολογημένα πολλοί συμπολίτες μας ενοχλήθηκαν αφάνταστα με τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού ότι το τραγικό δυστύχημα στην εθνική Αθηνών- Θεσσαλονίκης, που κόστισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, ήταν δήθεν…«ταξικό δυστύχημα». Αρκετοί που δεν γνωρίζουν πώς σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι αριστεροί, αναρωτήθηκαν αν αυτή μπορεί να είναι αριστερή λογική. Τους απαντώ: Αυτή είναι η Αριστερά φίλοι μου. Αντίθετα από ότι νομίζατε δεν έχει τίποτα το ιδεώδες και το ανθρώπινο. Είναι εμπαθής, ιδεοληπτική, απόλυτη, βαθιά κομπλεξική, μισαλλόδοξη και φανατική. Αυτό συμβαίνει παντού και πάντα όποτε η Αριστερά έχει γίνει εξουσία. Από την ΕΣΣΔ του Στάλιν και την Κίνα του Μάο μέχρι την Ρουμανία του Τσαουσέσκου και την Αλβανία του Χότζα. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, δεν ξέρει ιστορία, δεν γνωρίζει από πολιτική και από τη ζώσα πραγματικότητα.

Οι δηλώσεις Μανιού δεν είναι τυχαίες. Από τα χρόνια της παρανομίας του ως κομμουνιστής στη δεκαετία του 1960 και την εποχή της σύλληψης του από την δικτατορία, άνθρωποι σαν τον Μανιό αντιμετωπίζουν το αστικό καθεστώς και τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως ταξικούς εχθρούς. Ο βουλευτής αυτός ειλικρινά θεωρεί ότι ο υιός του Βακάκη, που οδηγούσε την Πόρσε, που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα, είναι ταξικός του εχθρός. Και είναι εχθρός ακόμα κι αν δεν είχε προκαλέσει το δυστύχημα. Οι πλούσιοι είναι «κακοί» κι οι «φτωχοί» είναι «καλοί». Αυτός ο απλοϊκός τρόπος σκέψης επικρατεί στο μυαλό το δικό του και των συντρόφων του.

Το ίδιο είναι και πολλοί άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Μηταφίδης, για παράδειγμα, δηλώνει ότι η Βενεζουέλα είναι ο «επίγειος παράδεισος», το πιστεύει ενθέρμως. Θεωρεί πράγματι ότι τα όσα λέγονται και διαδραματίζονται από την τραγωδία που περνά ο λαός της Βενεζουέλας, είναι μυθεύματα, που κατασκεύασαν ο «καπιταλισμός» κι ο «ιμπεριαλισμός». Ενστερνίζεται πλήρως την προπαγάνδα του Μαδούρο, ο οποίος κατασκευάζει εχθρούς για να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια του λαού του, από την δική του ανεπάρκεια κι αποτυχία. Αυτό άλλωστε δεν κάνει κι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την δική της ανεπάρκεια κι αποτυχία. Κατασκευάζει εχθρούς στο πρόσωπο του Σόϊμπλε, του Ντάϊσλεμπλουμ, των στελεχών του ΔΝΤ, της Βελκουλέσκου και του Τόμσεν. Δεν είναι δυνατόν να φταίει μια κυβέρνηση της Αριστεράς (έστω κι αν δεν υλοποιεί τις συμφωνίες της) αλλά οι «κακοί ξένοι», οι «ταξικοί εχθροί» οι δανειστές που είναι όργανα του διεθνούς καπιταλισμού κι ιμπεριαλισμού.

Το ίδιο πιστεύει κι ο άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπαλαούρας, που βίωσε κι αυτός την οδυνηρή εμπειρία της σύλληψης του από την δικτατορία των συνταγματαρχών. Ταυτίζει το αστικό καθεστώς, με τα «σκοτεινά σχέδια» των ιμπεριαλιστών και των αμερικανών. Και γι αυτό δικαιολογεί ακόμα και τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, που δεν τους αντιμετωπίζει ως φονιάδες που είναι αλλά ως υπερβολικούς, έστω, επαναστάτες και…»ανθρωπιστές». Αυτή άλλωστε δεν είναι η αντίληψη όλων των συριζαίων, ακόμα και του Τσίπρα, που πρότυπο του κι ίνδαλμα του είναι ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τσε Γκεβάρα (για να ονομάσει τον γιό του Ερνέστο) και ο Τσάβες;

Αυτή είναι η αριστερή λογική. Γι αυτό όταν μου έλεγαν ότι ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές, το απέκλεια. Η Αριστερά, που θεωρεί ότι η απρόσμενη κατάληψη της εξουσίας, και μάλιστα με εκλογές, αποτελεί κάποιου είδους ρεβάνς για την ήττα του Εμφυλίου Πολέμου, δεν παραδίδει την κυβέρνηση με τίποτα. Θα το θεωρούσαν, όπως το έχει παραδεχτεί κι ο υπουργός Κατρούγκαλος, μια νέα «ντροπιαστική» Συμφωνία της Βάρκιζας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διενεργήσει εκλογές, παρά μόνο αν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Ας το πάρουμε απόφαση. Κι ας συνειδητοποιήσουμε ότι οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ψηφίσουν ως «μπετόν αρμέ» ότι μετρό φέρει η κυβέρνηση τους. Ακόμα και μειώσεις συντάξεων και κατάργηση του αφορολογήτου. Διότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει την ρετσινιά του «προδότη» της Αριστερής Απόλυτης Αλήθειας. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό δεν ξέρει πώς σκέπτονται…

Facebook Comments