Πλέον εκτιμούμε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το Μάρτιο, τονίζει η ABN Amro σε ανάλυσή της. Η θεαματική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος αλλά και άλλων μακροοικονομικών δεικτών, δείχνουν ότι το 2017 η αμερικανική οικονομία θα αντιμετωπίσει αυξημένη άνοδο του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων, οι δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών ISM, αλλά και η καταναλωτική εμπιστοσύνη βρέθηκαν σε πολύμηνα υψηλά ενώ ισχυρές ενδείξεις υπήρξαν και από σειρά άλλων κρίσιμων μακροοικονομικών ενδείξεων.

Η ABN Amro συνεχίζει να εκτιμά ότι θα υπάρξουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων για το 2017, αλλά πλέον εκτιμά ότι η πρώτη από αυτές θα γίνει αρκετά νωρίτερα, το Μάρτιο. Οι επόμενες δυο, σύμφωνα με την ABN, θα γίνουν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο.

Αν και για την ώρα οι αγορές αποτιμούν μόλις δυο αυξήσεις επιτοκίων, η ABN “φοβάται” μήπως υπάρξουν τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων, αλλά κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το πόσο ισχυρό θα είναι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

02 03 17 abn

Facebook Comments