Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί από το σύμπλεγμα των Κυκλάδων στο Αιγαίο. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους, με τεράστια ιστορία καθώς ήταν το κέντρο του αρχαϊκού κυκλαδικού πολιτισμού και η έδρα του Δουκάτου του Αιγαίου. Το νησί προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα περιμένετε. Είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, για αναμνήσεις μιας ζωής.

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο που ανεβάζει τα standards της φιλοξενίας στη Νάξο, ένα καταφύγιο αναψυχής, καλαισθησίας και χαλάρωσης είναι το ξενοδοχείο Grotta.

Πάνω σ έναν όμορφο λοφίσκο, με θέα την παραθαλάσσια πόλη της Νάξου, το ξενοδοχείο Grotta προσφέρει μια ασύγκριτη θέα στη θάλασσα και την πόλη. Είναι ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν τη γαλήνη και την ησυχία του καταγάλανου Αιγαίου – και συγχρόνως επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε εστιατόρια και τη νυχτερινή ζωή.

 

Το ξενοδοχείο Grotta είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που φροντίζει τον κάθε οξυδερκή ταξιδιώτη που επιθυμεί άνεση και ιδιαίτερη προσοχή αλλά και προσιτές τιμές. Όλα τα δωμάτια είναι όμορφα διακοσμημένα, διαθέτουν μπαλκόνι από τα οποία τα περισσότερα βλέπουν προς τη θάλασσα.

Τα πρωινά, προσφέρουν ένα πλούσιο μπουφέ για το πρωινό σας, που σερβίρεται στο ηλιόλουστο και κομψό ξύλινο δωμάτιο πρωινού με θέα στην Πορτάρα. Extra tip: Να φάτε τις χειροποίητες πίτες της Νικολέττας. Το προσωπικό είναι πολύ εξυπηρετικό και θα σας προσφέρει την παραδοσιακή ναξιώτικη φιλοξενία.

Το ξενοδοχείο διαθέτει spa για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Το νησί φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες του, κοσμικές, δυσπρόσιτες, ερημικές με χρυσή αμμουδιά και καταγάλανα νερά να συνθέτουν το μοναδικό παζλ της Νάξου. Γι ‘αυτό ανοίξαμε τον χάρτη και ακολουθώντας τις συμβουλές από ντόπιους σας παρουσιάζουμε τις τρεις καλύτερες που αξίζει να επισκεφθείτε.

Φυσικά ο Άγιος Προκόπιος, η πιο φημισμένη παραλία με τις ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις,με λεπτό βοτσαλάκι που μοιάζει με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, διαθέτοντας θαλάσσια σπορ και ταβέρνες. Απλώνεται σε μήκος 2χλμ σε απάνεμη τοποθεσία. Βρίσκεται 5χλμ μακριά από τη Χώρα της Νάξου και μπορεί κανείς να πάει οδικώς.

Η Πλάκα με τα πεντακάθαρα νερά και τη χρυσή άμμο. Ουσιαστικά ειναι η συνέχεια της Αγίας Άννας. Θα βρείτε καφετέριες, εστιατόρια και ό,τι άλλο χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.. Επίσης κάθε 15 λεπτά έχει λεωφορείο για τη Χώρα της Νάξου.

Το Αλυκό βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού, 17χλμ από τη Χώρα της Νάξου. Καταγάλανα νερά με λευκόχρυση άμμο. Πάνω από την παραλία του Αλυκού υπάρχει ένα μοναδικό δάσος κέδρων με θαυμάσιους αμμόλοφους. Το δάσος έχει κηρυχθεί προστατευόμενη φυσική περιοχή και δημιουργεί ένα εξωτικό τοπίο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά αξίζει να πάτε. Μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο ή με λεωφορείο από τη Χώρα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Η ιστορία του νησιού ξεκινά από τα αρχαία χρόνια, περνά από την Βυζαντινή περίοδο και φτάνει μέχρι τον 19ο αιώνα. Είναι γεμάτο πύργους χτισμένους με πέτρα Νάξου και εκκλησίες. Ένα από τα διασημότερα μνημεία στη Νάξο είναι η Πορτάρα που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού. Έχει διασωθεί έως σήμερα από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα που χτίστηκε τον 6ο αιώνα. Αξίζει να δείτε το Κάστρο της Νάξου που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Ενετικής κυριαρχίας (1204-1537). Πηγαίνοντας μια βόλτα στο μαγευτικό Σαγκρί επισκεφτείτε τον Ναό της Δήμητρας που τον έχτισε ο τύραννος του νησιού από μάρμαρο τον 6ο αιώνα και διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Μέσα στο γραφικό χωριό Χαλκί θα βρείτε το Διυλιστήριο Βαλληνδρά που ήταν το πρώτο που παρήγαγε κίτρο το 1896. Τέλος ανάμεσα στην Απείρανθο και την Κόρωνο, στα σπλάχνα του βουνού Αμμόμαξη, θα δείτε το μοναδικό στον κόσμο ορυχείο σμύριδας που είναι πλούσιο σε κορούνδιο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις με σκάφος, καταδύσεις, water park, θαλάσσια σπορ, βόλτες με ποδήλατο σε αξιοθέατα και ημερίσιες εκδρομές.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
Με πλοίο, την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια για το νησί, είτε ταχύπλοα (4 ώρες) είτε συμβατικά (6 ώρες). Μπορείτε όμως να φτάσετε στο νησί μέσα σε μόλις 35 λεπτά με πτήση της Olympic Air από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Extra Info: Το όνομά της το πήρε από τον “Νάξο”, θρυλικό ηγεμόνα των πρώτων αποίκων στο νησί. Άλλοι ιστορικοί θεωρούν ότι το όνομα της προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “νάξαι”, που σημαίνει “θύσαι” -εκλήφθηκε έτσι από τις πλούσιες θυσίες που γίνονταν στο νησί προς τιμή των θεών. Η Νάξος είναι ένας ευλογημένος τόπος, το πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων, γεμάτο αμπέλια, πράσινες κοιλάδες, παραλίες, βουνά, τα έχει όλα. Φημισμένο ναξιώτικο γεωργικό προϊόν είναι η πατάτα, αλλά φημίζεται και για το “Νέκταρ των Θεών”, το κρασί της. Είναι αύταρκες σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, οπωροκηπευτικά, ρακί, τσίπουρο, θυμαρίσιο μέλι, τυριά και λικέρ Κίτρου Νάξου. Τα τυριά είναι υπέροχα, αξίζει να δοκιμάσετε παλαιωμένη γραβιέρα, γλυκιά μυζήθρα και αρσενικό κεφαλοτύρι.

Αν και βρίσκεστε σε νησί, όταν είστε στην ορεινή Νάξο σας δίνει την αίσθηση ότι είστε σε βουνό της βόρειας Ελλάδας. Προσφέρει διαφορετικές εικόνες και ικανοποιεί κάθε διάθεση διακοπών.
Χρειάζεται αυτοκίνητο για να γυρίσει κανείς όλο το νησί. 

http://www.hotelgrotta.gr

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δημαρχείο: 22850 22717
Λιμεναρχείο: 22850 22300
Αστυνομία: 22850 22100
Κέντρο Υγείας: 22853 60650
 

Facebook Comments