Εδώ και τρείς μήνες λειτουργούν με το νέο σύστημα Cabs.gr που έχει κατασκευάσει η Ροδίτικη εταιρία Trinity Vision. Η εφαρμογή κάνει χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών που επιτρέπει την παρακολούθηση του στόλου σε πραγματικό χρόνο, την άμεση κλήση και ανάθεση σε ταξί μέσα απο το διαδίκτυο και εφαρμογές για smartphone, χωρίς την μεσολάβηση του τηλεφωνικού κέντρου. 
 
Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής που αφορούσε τις κλήσεις απο τα ξενοδοχεία της Ρόδου προς το κέντρο των ραδιο ταξί λειτουργεί πιλοτικά ήδη απο το 2012 στην εταιρία “ΤΑΞΙ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ”, ενώ το σύστημα αναβαθμίστηκε στις αρχές του 2013 και εμπλουτίστηκε με την εφαρμογή για tablet που έχει τοποθετηθεί πλέον μέσα σε κάθε ταξί.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν η προσπάθεια να καλέσει κανείς ταξί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτούσε 10-15 λεπτά αναμονής στο τηλεφωνικό κέντρο, ενώ με το νέο σύστημα μεσολαβούν 4-5 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα καλέσει το ξενοδοχείο έως ότου λάβει απάντηση απο τον οδηγό του οχήματος. Η εφαρμογή μέχρι σήμερα έχει διεκπεραιώσει δεκάδες χιλιάδες κλήσεις, ενώ έχει ανταπεξέλθει εώς και 47 ταυτόχρονες κλήσεις στο ίδιο δευτερόλεπτο. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, αυτό δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί εύκολα με ανθρώπινο δυναμικό.
 
Η Trinity Vision έχει ήδη προχωρήσει στο σχεδιασμό της δεύτερης έκδοσης του συστήματος που θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του Οκτωβρίου και θα δώσει στις εταιρείες ταξί τη δυνατότητα να παρέχουν νέες καινοτόμες υπηρεσίες σε εταιρίες και ιδιώτες.
 
Δείτε εδώ αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας
 
TRINITY VISION
Website Creation – Web-hosting | Stephanou Kazouli 7, 85100 Rhodes | Phone  22410 31664 | Fax  211 850 8210 | eMail  [email protected]

 

Facebook Comments