Την εθελούσια αποχώρηση του 11% του προσωπικού της ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα, μέσω του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης που πρόσφερε στους υπαλλήλους.

Ανακοίνωση της αναφέρει ότι «μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του ομίλου για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, προχώρησε στις 19/7/2013 με την εισαγωγή ειδικού σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης προσωπικού, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 2/8/2013».

«Με την ολοκλήρωση του σχεδίου επιτεύχθηκε μείωση στον αριθμό του προσωπικού της τάξης του 11% επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, η οποία υπολογίζεται γύρω στο 14%», σημειώνεται.

Μέχρι τη γενική συνέλευση της τράπεζας, η Ελληνική είχε κοντά στους 1600 υπαλλήλους.

«Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής και της ομαλής διεξαγωγής των εργασιών του ομίλου», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, η Ελληνική Τράπεζα έγκαιρα και αποτελεσματικά προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία του τόπου μας», σημειώνεται.

Facebook Comments